El Palau de Congressos i l'hotel Juan Carlos I es troben literalment blindats a hores d'ara per a la visita de dos dies del rei Felip VI a Barcelona. Els Mossos han tancat ja a primera hora de la tarda un perímetre de tot el lateral d'entrada de la Diagonal, des de la sortida de les rondes fins al desviament per accedir a l'Avinguda del Doctor Marañón.

Dins d'aquest perímetre només hi poden accedir les persones que poden acreditar que han de dirigir-se a l'hotel o a algun dels edificis que hi ha a aquest àrea, entre els quals, diferents centres esportius. Un cop dins, el CNP s'encarrega del control d'aquest espai, literalment ocupat per nombroses furgonetes del cos. La vigilància s'estèn fins a l'espai exterior de l'hotel. Helicòpters policials s'han sumat a la vigilància aquest vespre sobrevolant la zona.

Dins de l'edifici Juan Carlos I, els clients i qualsevol persona que vulgui accedir a l'hotel ha de passar per un arc detector de metalls mentre que les seves pertinences són també supervisades per un escàner. Un cop dins, la presència de personal de seguretat de la Casa Reial és a hores d'ara molt evident.

Felip VI viatja a Barcelona, en plena polèmica per les protestes contra la sentència del Suprem i enmig una forta tensió institucional amb el Govern de la Generalitat, per participar en l'acte de lliurament dels premis Fundació Princesa de Girona que aquest any celebra els seu desè aniversari. L'acompanyen el viatge la reina Leiticia, i les seves filles, Elionor i Sofia.

La Casa Reial no ha anunciat ni el dia ni l'hora de l'arribada, ni el lloc on s'allotjarà la família reial. No obstant això, s'ha filtrat la notícia que Felip VI, arribaria aquest vespre a Barcelona i s'allotjaria a l'hotel Juan Carlos I, que es troba just al costat del Palau de Congressos on s'ha convocat l'acte de la Fundació Princesa de Girona de dilluns i dimarts.

mireia comas cassolada rei Felip VI

Això ha provocat la convocatòria de concentracions de protesta per aquest vespre a la Diagonal, on també s'hi ha presentat algunes persones amb una gran bandera espanyola per mostrar el suport al monarca.

monarquics el nacional mireia comas

A primera hora del matí, El Confidencial ha publicat que Felip VI s'allotjaria al Palauet Albéniz, la seva residència oficial a Barcelona. Però l'absència de moviments especials ni de reforç de vigilància en aquella zona ha tret pes a aquesta possibilitat.