El seu discurs el 3-O va legitimar la repressió policial de l'1-O i va aplanar el camí al PSOE perquè es doblegués al 155. La seva pressió en els dies posteriors va forçar l'estampida d'empreses de Catalunya. Aquest dijous, Felip VI es veurà amb directius d'algunes d'aquestes companyies, com Caixa Bank, el Sabadell o Planeta, que en el seu dia van optar per canviar la seva seu. A la nit, el monarca participarà a la Nit de la Logística, d'on han excusat assistència el president Torra, l'alcaldessa Colau i el president del Parlament Roger Torrent. 

audiencia rei felip advocats tarragona

L'agenda oficial del Rei ha començat a les 12 del migdia al Palauet Albèniz, a Montjuïc. Un edifici propietat de l'Ajuntament de Barcelona que serveix de residència, o de centre d'operacions, de la Casa Reial quan són de visita a Barcelona. Aprofitant que visitava la capital catalana pel sopar de la nit, Felip VI s'ha citat amb organitzacions que li havien sol·licitat audiència: el Col·legi d'Advocacia de Tarragona, el lobby empresarial Barcelona Global (que integren noms destacats com Caixa Bank, el Sabadell, Godó, Puig o Planeta) i el president del Foment del Treball Josep Sánchez Llibre, que s'ha mostrat crític amb el president Torra i li ha demanat que treballi pel retorn de les 4.000 empreses que van marxar entre la tardor i l'hivern del 17.

Ja al vespre, Felip VI participarà a l'entrega de premis i el sopar posterior de la Nit de la Logística, en el marc del Saló de la Logística que s'organitza aquests dies a Barcelona. L'acte se celebrarà a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya i ha estat motiu de polèmica entre el museu i la Delegació del Govern a Catalunya, que ha obligat a tancar el MNAC tot el dia per raons de seguretat, avisant amb només un dia i mig d'antelació i trencant amb el protocol habitual.
 
  

Torra, Torrent i Colau eviten el Rei

Els dos màxims dirigents de Catalunya, el president de la Generalitat i el del Parlament, així com l'alcaldessa de Barcelona havien rebut invitació per assistir a la gala d'aquesta nit al MNAC, que organitza el Consorci de la Zona Franca, entitat per cert, que presideix l'exlíder del PSC Pere Navarro. Tant Torra com Torrent i Colau han excusat assistència i per tant evitaran creuar-se amb el monarca. Tampoc no hi assistirà cap conseller de la Generalitat. 

Des que va ser proclamat ara fa 5 anys, Felip VI s'ha desplaçat a Catalunya 37 vegades, gairebé la meitat concentrades en l'últim any i mig, és a dir, a partir de l'1-O. Les dues últimes visites van ser al febrer pel Mobile World Congress i al maig per la inauguració del Saló de l'Automòbil. En totes dues ocasions, Torra l'ha esquivat, evitant rebre'l a l'arribada i participar del besamans, com també va fer Colau.