El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha comunicat que aquest dijous, 27 de juny, romandrà tancat a causa de la visita del Rei. La nota informativa difosa pel MNAC afirma que ha rebut un requeriment de la Delegació del Govern en que se li requereix que tanqui les instal·lacions durant tota la jornada del 27 de juny (ja que al vespre Felip VI assistirà a un sopar al centre museístic). La decisió de tancar el museu s'hauria pres en una reunió de coordinació de la seguretat de la visita reial, després d'haver efectuat "anàlisis de riscos pels cossos policials". A la nota del MNAC no s'hi efectua cap valoració del tancament.

Unes 3.000 persones i 11 grups s'han vist afectats pel tancament del Museu. No és inusual que el MNAC llogui alguns dels seus espais per a convencions o actes privats, però és excepcional que es tanqui el museu. De fet, feia mesos que s'havia reservat la sala per a aquest acte, però en el contracte amb el Consorci de la Zona Franca en cap moment es contemplava el tancament del museu sencer. El requeriment per al tancament, de fet, es va rebre ahir, dimarts, a les 13h. En canvi, aquesta mateixa setmana el rei Felip ha inaugurat una exposició al Museo del Prado amb les instal·lacions obertes al públic.

152 Monument a Ferrer i Guàrdia, al fons el MNAC enfo

Monument al pedagog llibertari Francesc Ferrer i Guàrdia, a pocs metres del MNAC i del Palauet Albéniz. Foto: Enfo.

Felip VI presidirà el sopar de la Nit de la Logística al MNAC, on lliurarà els premis SIL. A més a més, passarà el dijous al Palauet Albéniz, situat a pocs metres del MNAC, on ha organitzat una sessió de treball amb diferents actors del món empresarial i jurídic català, com Josep Sánchez Llibre, president de la patronal Foment del Treball o la cúpula de Barcelona Global.