El rei emèrit Joan Carles ha donat negatiu en la PCR que s'ha fet després que s'hagi sabut que era contacte estret d'un positiu: Rafael Nadal. L'emèrit va estar amb el tenista contagiat compartint taula d'un restaurant a Abu Dhabi. Des de la Zarzuela havien informat prèviament que el monarca "es troba bé" però que es testejaria la positivitat de l'emèrit.

El tenista va anunciar aquest dilluns que havia donat positiu per covid en la PCR que s'havia fet tornant a Espanya després de participar en el trofeu d'Abu Dhabi, on es va veure divendres amb el borbó. Les fotos no van trigar gaire a ser publicades: l'emèrit i Nadal en un ambient distès, propers i sense mascareta. Per tant, aquest test PCR no descartaria que el monarca fos un fals negatiu.

Joan Carles, que el pròxim 5 de gener fa 84 anys, resideix des d'agost de 2020 als Emirats Àrabs, on ha rebut les corresponents vacunes contra la covid, sense saber si ha rebut ja, o no, la tercera dosi de reforç pel segment de la tercera edat. La notícia del positiu de Nadal, a qui s'ha de considerar com a contacte estret perquè tots dos van estar junts i sense mascareta en un espai tancat, es produeix en plena especulació sobre la possible tornada a Espanya del monarca, ara que el seu panorama judicial s'ha assossegat bastant. Tot i això, no s'ha anunciat res formalment.

Tornada a la vida pública

Justament aquest torneig de tenis ha estat la primera aparició en públic del Borbó després que el fiscal suïs Ives Bertossa hagi decidit arxivar la investigació oberta l'agost del 2018 sobre el generós regal de 65 milions d'euros saudites que l'emèrit va ocultar a través d'una fundació a Suïssa. Tot just s'ha esmunyit de la justícia suïssa, el Borbó ha tornat a deixar-se veure.

La visita al torneig de tenis i la seva trobada amb Rafa Nadal ha estat interpretada per alguns sectors com un moviment de l'emèrit per pavimentar el seu camí de tornada a casa. Fonts properes al Borbó asseguren que està desesperat per tornar a l'Estat espanyol, tant és així que ha amenaçat en fer-ho pel seu compte si la situació no es desencalla de forma immediata.

La casa reial considera que ara té les portes més obertes amb l'arxivament del seu cas a Suïssa i vol mirar d'establir un retorn pactat. Per això, la Zarzuela ha enviat un emissari a Abu Dhabi per negociar les condicions i el com serà aquest viatge.

Joan Carles no està content amb el tracte que està rebent per part de la Zarzuela, en especial de Felip VI. Considera que no s'ha imposat a la Moncloa ni ha reivindicat el seu llegat. Però justament l'actual rei és dels que més té a perdre amb el retorn del seu pare, després que aquest desacredités la institució que ara lidera. 

 

Imatge principal: El rei emèrit, Joan Carles. - ACN