En plena polèmica pel seu possible retorn a l'Estat espanyol, el rei emèrit Joan Carles de Borbó es va trobar amb el tenista Rafa Nadal, després que aquest perdés en el torneig que tenia lloc a Abu Dhabi. Els dos homes van compartir taula de forma informal. Les fotos publicades per El Mundo d'aquesta trobada mostren al tenista i l'emèrit en un ambient distes, propers i sense mascareta. Ni 24 hores després aquestes confiances poden passar factura al Borbó, ja que Nadal ha donat positiu per covid en una PCR. 

L'esportista ha anunciat el seu diagnòstic a través de les xarxes socials, Segons Nadal, tot i que els dies anteriors s'havia fet diverses proves, aquestes havien donat negatiu fins que es va fer la darrera en arribar a Espanya del torneig en què també va veure al Borbó. "Estic passant uns moments desagradables, però confio a anar millorant a poc a poc", reconeix en la seva publicació. 

Diversos usuaris han respost a l'esportista subratllant que un dels seus contactes estrets en els darrers dies era, ni més ni menys, que el rei emèrit Joan Carles I, qui fins fa poc mantenia un perfil molt baix. Per ara el monarca es troba bé i es farà una PCR, segons publica l'ABC.

TUIT rafa nadal juan carlos I

Tornada a la vida pública, tornada a Espanya

Justament aquest torneig de tenis ha estat la primera aparició en públic del Borbó després que el fiscal suïs Ives Bertossa hagi decidit arxivar la investigació oberta l'agost del 2018 sobre el generós regal de 65 milions d'euros saudites que l'emèrit va ocultar a través d'una fundació a Suïssa. Tot just s'ha esmunyit de la justícia suïssa, el Borbó ha tornat a deixar-se veure.

La visita al torneig de tenis i la seva trobada amb Rafa Nadal ha estat interpretada per alguns sectors com un moviment de l'emèrit per pavimentar el seu camí de tornada a casa. Fonts properes al Borbó asseguren que està desesperat per tornar a l'Estat espanyol, tant és així que ha amenaçat en fer-ho pel seu compte si la situació no es desencalla de forma immediata.

La casa reial considera que ara té les portes més obertes amb l'arxivament del seu cas a Suïssa i vol mirar d'establir un retorn pactat. Per això, la Zarzuela ha enviat un emissari a Abu Dhabi per negociar les condicions i el com serà aquest viatge.

Joan Carles no està content amb el tracte que està rebent per part de la Zarzuela, en especial de Felip VI. Considera que no s'ha imposat a la Moncloa ni ha reivindicat el seu llegat. Però justament l'actual rei és dels que més té a perdre amb el retorn del seu pare, després que aquest desacredités la institució que ara lidera. 

 

Imatge principal: Joan Carles I durant un torneig de tenis a Abu Dhabi / Efe