Eulàlia Reguant ha estat denunciada pels Mossos d'Esquadra per participar en una protesta contra un desnonament a Barcelona. La diputada al parlament de la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar ha participat aquest matí en una manifestació al Carrer de la Cera, al barri del Raval, per intentar aturar el desnonament d'una família en situació de vulnerabilitat: s'ha detingut a 5 persones i n'hi ha diverses més denunciades i identificades. 

Segons recull l'agència Efe citant fonts policials, els Mossos han exigit diverses vegades a les persones concentrades davant del portal del pis que es volia desallotjar, entre elles la diputada anticapitalista, que deixessin "d'obstaculitzar l'acció policial". Davant la seva negativa, les han retirat una a una i les han denunciat per desobediència i obstrucció a la justícia.

També s'ha detingut a cinc persones. Dues d'elles per llançar objectes als agents des d'un sisè pis i tres de les concentrades a la porta de l'edifici. En el cas d'aquests últims, segons l'agència, se'ls atribueix un delicte d'obstrucció i de coacció a un veí, a qui no han deixat sortir des de les deu del matí, malgrat que l'home ha sol·licitat reiteradament que li permetessin marxar perquè havia d'anar al metge.

Per la seva banda, el Sindicat de l'Habitatge del Raval ha denunciat l'actuació dels Mossos, que han qualificat de "salvatge" en un tuit. També la CUP Barcelona ha denunciat els fets a través d'aquesta xarxa. Allà han advertit que "no tolerarem cap més desnonament" i han lamentat que "només les veïnes organitzades aturen desnonaments i fan front a les agressions policials".

tuit cup barcelona

CUP Barcelona / Twitter

tuit raval sindicat

Tuit Sindicat Habitatge del Raval / Twitter

Segons recull Efe, el desnonament s'havia anul·lat en sis ocasions. Ara s'ha executat finalment malgrat la moratòria espanyola sobre els desnonaments, perquè la seva vulnerabilitat econòmica no parteix de la pandèmia. El quinzenal La Directa, que ha seguit el cas, assegura que l'empresa propietària del pis, Univness SL, només fa oferit a la família un lloguer social de mil euros, una quantitat "inassumible" per ells. 

 

 

 

Imatge principal, Eulàlia Reguant / ACN