L'exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant ha explicat que la setmana passada l'equip jurídic dels anticapitalistes va tenir accés a l'expedient de la Fiscalia, i va veure que s'estaven citant diversos proveïdors dels cupaires com a testimonis per preguntar-los sobre les factures emeses per la campanya de l'1-O. En declaracions a Catalunya Ràdio, Reguant ha valorat així el fet que -com avança el Diari Ara- la Fiscalia Anticorrupció hagi obert diligències contra la CUP per haver fet campanya per l'1-O. "L'Estat segueix tenint por de la simple idea del referèndum. Ara empresona els que el vam defensar", ha apuntat Reguant, sobre aquesta investigació iniciada per la Fiscalia.

L'exregidora cupaire a Barcelona ha explicat que, de moment, una persona membre del Secretariat Nacional està citada com a investigat. "Tot apunta que [la Fiscalia] ho enviarà al jutge perquè s'iniciï un procediment judicial", ha afegit Reguant. L'exparlamentària ha explicat que la CUP va destinar diners del grup per a "fer acció política". "Vam publicar un llibre on explicava en què consistia el referèndum de l'1-O, un vídeo de campanya, cartells, més de 400 actes arreu del territori", ha argumentat.

Proposta de Cs

La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències contra la CUP per la partida de 168.666,63 euros que va destinar per la campanya de l'1-O. Segons publica l'Ara proveïdors de la campanya per al referèndum de la CUP estan sent citats a declarar. Van començar al febrer i, després del confinament, s'han tornat a activar. Una quinzena de persones ja haurien declarat. La Fiscalia Anticorrupció, que ha decidit actuar d'ofici, veu en l'actuació de la CUP un possible delicte de malversació.

La investigació sorgeix d'una proposta de resolució de Ciutadans, presentada ara fa un any i on recordava les assignacions que reben els grups parlamentaris a través del pressupost del Parlament són per desenvolupar les seves funcions i no "sufragar activitats il·lícites".