Les negociacions per aprovar els pressupostos de la Generalitat estan tensant les relacions entre el Govern i la CUP. Tot i això, Eulàlia Reguant, diputada de la CUP, en una entrevista a TV3 ha obert la porta a no sotmetre al president Pere Aragonès a una qüestió de confiança

 "Si no hi ha confiança ara amb els pressupostos, pot no haver-hi qüestió de confiança. És decisió del president de la Generalitat", ha sentenciat Reguant, segons recull l'ACN. La representant de la CUP ha decidit que la pilota sobre els pressupostos ara es troba sobre la teulada del Govern després que la formació ahir es fes arribar una nova proposta. 

La resposta a les demandes del Govern Aragonès perquè els cupaires concretessin les seves peticions s'han cristal·litzat en cinc punts: macroprojectes, habitatge, fiscalitat, autodeterminació i repressió. Per la CUP, aquest és el "punt de partida".  "Nosaltres hem fet una proposta al Govern per intentar desencallar la situació, ara és cosa del Govern", ha insistit Reguant, qui ha assegurat que no es tanquen a retirar l'esmena a la totalitat. 

Posicions antagòniques amb el PSC

L'entrevista de Reguant ha coincidit amb la roda de premsa que Salvador Illa, líder del PSC, en la que ha demanat una reunió urgent amb el president Pere Aragonès. La diputada de la CUP no s'ha sorprès de les declaracions del socialista i ha assegurat: "No és res nou, fa dos mesos que s'ofereixen per pactar els pressupostos". 

Davant de la possibilitat que l'Executiu acabi negociant els pressupostos amb el PSC ha recordat:  "Seria incompatible que el Govern s'avingués a la nostra proposta i a la del PSC. Nosaltres volem trencar el model de la sociovergència", i ha afegit: "El Govern haurà de decidir quines propostes respon". 

La CUP ha tornat a remarcar la seva predisposició a seguir negociant, com ja van fer quan van anunciar el resultat de les assemblees internes del partit que havien de decidir si la formació acceptava la proposta de pressupostos. "Nosaltres hem dit que volem estar a la taula fins a l'últim minut possible", ha subratllat Reguant. 

Seguint amb la mentalitat oberta per treballar en uns pressupostos que satisfacin al Govern i la CUP, els anticapitalistes han matisat que la proposta que han presentat a l'Executiu no és "un tot o res". Ha assegurat que valoraran la contraproposta que els faci el Govern. 

 

Imatge principal: Eulàlia Reguant, diputada de la CUP, durant la roda de premsa on es presentava la decisió de la militància del partit sobre els pressupostos de la Generalitat / Montse Giralt