Els regidors de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que són associats del PDeCAT han començat a donar-se de baixa del partit especialment aquesta tarda, en el que s'està convertint en una autèntica desbandada. El regidors acusen la direcció de prendre "reiterades decisions unilaterals" sense tenir en compte els socis, i de no escoltar els presos polítics. Els càrrecs municipals se'n van a Junts, la formació promoguda per Carles Puigdemont.

En un comunicat del grup metropolità del PDeCAT, inscrits sota les sigles de JxCat, han cridat a tots els associats del partit a seguir el seu exemple, i per això els demanen que trenquin el carnet de la formació que presideix David Bonvehi.

Tot això ha passat després que el PDeCAT hagi portat als tribunals JxCat per un canvi en la propietat de les sigles en el registre de partits, després que van passar de la direcció del PDeCAT a ser controlades per persones pròximes a Carles Puigdemont. Al mateix PDeCAT no ha estat entesa la mesura de la direcció, quan sempre havien criticat la judicialització de la política i tenen presos per aquesta deriva.

Construir una àmplia majoria independentista

"Aquest fet és inadmissible amb la nostra voluntat de sumar i d'augmentar el nostre anhel d'una àmplia majoria independentista al nostre país. Una vegada més, s'ha pres una decisió de gran importància sense consultar els associats del PDeCAT, generant de nou una situació de menyspreu i autoritarisme" per part de la direcció actual del partit, destaquen.

A més de recordar que els associats del PDeCAT van acordar transitar cap a Junts, i que una vegada negociat la fórmula se sotmetria a votació, han criticat que el partit no convoqués una assemblea general al juliol i que la direcció desestimés la proposta d'encaix proposada pels presos de JxCat i el conseller Lluís Puig.

També acusen Bonvehí de realitzar reunions amb alcaldes i grups municipals "a l'esquena de càrrecs comarcals i de vegueria amb una clara mancada de respecte amb l'actual organització del partit".

"Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els últims mesos, sense tenir en compte la veu de l'associat", subratllen, després d'afegir que trencar amb el PDeCAT és fer un pas inequívoc en favor del president Carles Puigdemont i de la nova formació.

Molts dels regidors han començat a donar-se de baixa avui, amb un degoteig constant, i un posicionament comú a la xarxa. Aquesta n'és una mostra:

 

Foto: Convenció municipalista del PDeCAT amb una pantalla gegant amb Carles Puigdemont, David Bonvehí i Míriam Nogueras el febrer de 2019 / ACN