El Consell per la República ja té els membres de l'Assemblea de Representants. Un total de 121 persones formaran part d'aquest òrgan representatiu després d'haver estat escollits en les votacions del 29, 30 i 31 de novembre. 40 d'aquests formen part de la circumscripció única entre els càrrecs electes de Catalunya i hi destaquen diverses figures. Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig i Laura Borràs han aconseguit els millors resultats, però els segueix un nom menys mediàtic: Ona Curto, la regidora per la CUP de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. 

Amb un total de 7.693 vots, la membre de Poble Lliure —formació integrada a la CUP— ha aconseguit la 7a posició, tot just després del president i els consellers a l'exili, la presidenta del Parlament i la diputada per Junts al Congrés Pilar Calvo. Tanmateix, no és l’única del seu partit que ha triomfat en els comicis; l'acompanyen el regidor de Sant Pol de Mar David Hernández (també des de l'urna de càrrecs electes, amb 5.478 vots) i la dirigent històrica del Partit Socialista d'Alliberament Nacional-Provisional, Blanca Serra (per la circumscripció de Sants Montjuïc – Les Corts, amb 540 vots).

 

Entrevista a Ona Curto des de Londres al canal TRT World el novembre de 2017 per parlar de l'1-O i la posterior aplicació del 155 per part de l'Estat espanyol. 

Qui és Ona Curto

Curto és membre de la CUP d’Arenys de Mar des del 2009 i portaveu amb el Secretariat Nacional de la CUP. Així mateix, és portaveu del Grup Municipal de la CUP a Arenys de Mar des de 2019. Es defineix a si mateixa com a "una persona activa, per definició". "He format part de moltes entitats de la meva vila, Arenys de Mar. Des del cau a les puntaires; des de la banda de música a la colla gegantera. Des de l’àmbit associatiu a la CUP. I de la CUP a l’Ajuntament, on soc regidora de Serveis municipals, Medi Ambient, Rials i Platges, Turisme i Patrimoni. Tant si és al cau com a l’Ajuntament, sempre he tingut la voluntat de contribuir a un projecte comú i de posar el meu granet de sorra perquè aquest món sigui millor", explica en el seu perfil del Consell.

La regidora defineix el projecte independentista com "la suma de diferents sensibilitats i perspectives on, malgrat que ara potser els arbres no ens deixen veure el bosc, no hi sobra ningú". "Malgrat les hores baixes en què una part de la ciutadania veu les institucions i els seus electes, crec que és important, i imprescindible, que poble i institucions caminem de bracet i en el mateix sentit. Ja ho hem fet i ho haurem de tornar a fer si volem avançar", continua Curto.

Més membres 

 

El partit de Junts ha estat el que ha obtingut més suport entre els electes (amb 38 representants); seguit per la CUP amb els dos regidors esmenats i per Demòcrates, amb la diputada al Parlament Assumpció Lailla. Tot i que els dos regidors d'ERC s'ha quedat fora de l'ens, diversos membres del partit sí que han estat escollits en les diferents circumscripcions electorals, on es presentaven per lliure: Montserrat Corrons, apoderada d’ERC a les eleccions del 2017; Joan Puig, periodista i exdiputat al Congrés; Núria Montmany Álvarez, que va formar part de les llistes d’ERC a les eleccions del 2017 i Ermenegild Llobet Martí, adscrit a ERC. La major part d'aquesta mena de parlament estarà format pels candidats d'aquestes circumscripcions, amb 81 membres. 

De totes maneres, la majoria dels escollits són candidats independents. 

 

Imatge principal: la nova membre de l'Assemblea de representants del Consell per la República Ona Curto / Ajuntament Arenys de Mar