La Universitat Complutense de Madrid ha proposat l'exvicepresident Pablo Iglesias per exercir una plaça de professor associat a la Facultat de Ciències Polítiques, en ser el candidat amb millor puntuació en el procés de selecció. Concretament, el lloc docent que exercirà Iglesias versa sobre "Anàlisi del comportament polític i electoral/ Teoria i pràctica de les democràcies", i era la tercera plaça a la qual es va presentar per tornar a aquesta universitat, on ja va fer classes abans d'enrolar-se en la política activa com a primer líder de Podemos.

D'aquesta forma, la comissió de selecció ha publicat una resolució, amb data 21 de novembre, en la qual atorga a Iglesias una puntuació de 7,5 punts, en una terna de quatre aspirants que van optar al procés. Uns altres dos candidats van ser exclosos de la prova de selecció. El criteri de barem ponderava una sèrie d'elements i el que més puntuació atorgava era l'experiència professional, sobretot fora de l'àmbit acadèmic com l'element prioritari per definir l'assignació de la plaça. Aquest apartat podia suposar fins a sis punts de valoració i Iglesias n'ha obtingut cinc.

També l'experiència docent ha estat valorada en el cas de l'exlíder de Podemos, en aconseguir 1,6 punts, juntament amb altres mèrits que també han estat qualificats a favor seu. El tribunal avaluador formalitza la proposta de concessió de la plaça docent, si bé habilita un termini de deu dies hàbils per interposar recursos de reclamació o revisió de la valoració efectuada. En cas de cursar-se aquesta sol·licitud, s'especifica un termini de tres mesos per resoldre les hipotètiques queixes.

A la tercera va la vençuda

A través de les xarxes socials, Iglesias ha destacat que en aquesta ocasió no ha estat exclòs del procés, com va passar a l'altra plaça a la Facultat de Ciències Polítiques a què aspirava, i que se l'ha puntuat com el millor candidat en consideració als mèrits curriculars. "La meva il·lusió més gran sempre ha estat ser professor", ha desgranat mitjançant un missatge a Twitter. A l'altra plaça a la qual va concursar, que versava sobre "Ciència Política i de l'Administració", Iglesias va ser descartat juntament amb la resta de candidats en el procés de selecció, el que va qualificar d'una situació "estranya" i del "tot infreqüent".

TUIT Pablo Iglesias Complutense

També va optar a una plaça docent a la Facultat de Periodisme, encara que no va aconseguir el lloc ja que va recaure finalment en la periodista i presentadora Sandra Daviú. L'exvicepresident i líder de Podemos es va quedar llavors en una qualificació de quatre mentre que l'aspirant que s'ha alçat amb la plaça és la periodista i presentadora Sandra Daviú, que ha aconseguit|collit 7,4 punts durant el procés. D'aquesta forma, va quedar en cinquè lloc en una terna de set candidats.

Fonts properes a l'exvicepresident asseguren a El Confidencial que es mantindrà el recurs per la seva exclusió de l'altra plaça en Ciències Polítiques, per la qual cosa el tribunal haurà de justificar els motius pels quals va excloure la seva candidatura. En l'escrit a què va tenir accés el citat digital, es fa referència a les anomalies del procés per a l'adjudicació de la plaça, que finalment va quedar vacant en desestimar-se la idoneïtat no només de Iglesias, sinó dels altres cinc candidats.