El portaveu del Partit Popular al Senat, Javier Maroto, ha assegurat aquest dilluns que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha "ordenat" al fiscal general que doni una instrucció "contrària" a la llei del 'només sí és sí' amb l'objectiu d'"intentar tapar la vergonya del desgavell" que ha provocat l'aplicació d'aquesta norma, que en alguns casos ha suposat una rebaixa a les penes d'agressors sexuals. Segons Maroto, aquesta acció és "tapar un error amb un altre". Aquest posicionament del PP ha arribat després que el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, hagi dictat un decret per tal que els fiscals donin "una resposta uniforme" a les revisions de condemnes fermes després de  l'entrada en vigor de la llei del ' només sí que és sí', establint que no es modificaran quan la pena imposada pugui dictar-se amb el nou marc penal. 

Segons Maroto, Sánchez és qui ha impulsat al fiscal general a fer públic aquest comunicat amb intenció de “tapar un error amb un altre”. "Han perdut el judici polític per complet? Sánchez ordena al fiscal general, que ell mateix ha nomenat, que doni una instrucció contrària a la llei que ell mateix ha aprovat. Tot per intentar tapar la vergonya del desgavell de la llei del 'només sí és sí'", ha afegit durant la seva intervenció.

Guerra entre partits a Twitter la llei del 'només sí és sí'

La polèmica per la llei del 'només sí és sí' ha desencadenat una guerra a Twitter entre el PSOE i el PP. El grup dels Populars ha fet una piulada assegurant que amb aquest govern, "als agressors sexuals els ha tocat la loteria". Un missatge que han acompanyat amb la imatge d'un dècim de la Loteria Nacional amb publicitat del Ministeri d'Igualtat amb l'etiqueta #SoloSíEsSí. Per la seva part, la ministra d'Educació i portaveu de PSOE, Pilar Alegría, ha decidit respondre al PP dient que "ha travessat totes les línies vermelles". "El PP va abandonar la moderació i ara ja abandona la decència", ha publicat Alegría en un missatge a Twitter, on ha afegit que "Espanya no es mereix aquesta oposició".

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, també ha mostrat la seva opinió a través de Twitter, on ha afirmat que "la llei del 'només sí és sí' és sòlida i és garantia de protecció de les dones", després de conèixer el decret del fiscal general de l'Estat. Montero ha celebrat que la Fiscalia hagi fet aquest moviment per "aplicar adequadament" la llei, ja que és una manera de "reafirmar la jurisprudència consolidada". La ministra ha destacat que "la FGE unifica criteris per aplicar adequadament la llei del 'només sí és sí" amb aquest decret d'obligat compliment.