El fins ara regidor i exmilitant de Ciutadans crític amb la formació, Paco Sierra, s'ha afiliat al PPC. Així s'ha confirmat aquest dimecres durant una roda de premsa del candidat del PP a Barcelona, per les eleccions municipals del 28 de maig, Daniel Sirera. La diputada popular, Lorena Roldán, ha estat l'encarregada de formalitzar el fitxatge i l'ha reivindicat com "la unió del constitucionalisme". Des del PP li han agraït la confiança i han assegurat que la nova incorporació "segur que posarà a alguns molt nerviosos". El PP té previst celebrar un acte aquest de setmana on anunciarà diverses personalitats de l'espai polític que donaran el suport a la candidatura de Sirera. 

Records a Ciutadans 

Paco Sierra ha aprofitat l'acte per advertir el dirigent de Ciutadans, Carlos Carrizosa, afirmant que hi haurà "més exdiputats de Cs que els que tenen ara mateix". L'encara regidor ha assegurat que Cs és un "projecte esgotat", i ha recordat que "el PPC és l'únic partit de centre liberal i de dretes" que pot obtenir representació a Barcelona. Per la seva banda, Roldán, que també va fer el salt de Ciutadans al PPC, ha agraït la seva decisió i ha confiat que serveixi perquè "molts altres" també s'adonin que cal "la unió del constitucionalisme". En la mateixa línia que Sierra, ha remarcat que "l'única força capaç d'acabar amb l'etapa de decadència del separatisme i el populisme és el PPC, unim-nos entorn de les seves sigles i projecte".

 

Sirera també ha celebrat el fitxatge de Sierra i ha subratllat que no ho ha fet a canvi d'aconseguir un lloc a cap llista ni cap càrrec orgànic. L'alcaldable del PP ha anunciat que estan preparant un acte per aquest cap de setmana on es revelarà altres suports a la seva candidatura. Malgrat que no ha volgut detallar els noms, ha assegurat que volen "obrir de bat a bat" les portes del PPC perquè "tothom que cregui en la unitat del constitucionalisme" s'uneixi al partit. Tot i que si ha donat pistes sobre l'arribada d'algun exdirigent de Ciutadans. "Hi vindrà gent de Cs? Sí. I gent que en el passat ha votat a Vox també em diuen que ara ens votaran a nosaltres, perquè el populisme d'esquerres no es combat amb populisme de dretes", ha insistit. Sirera ha remarcat que hi ha molta gent que vol participar en aquest acte, alguns d'ells que "han tingut responsabilitats institucionals a Cs" i que ara veuen en el PPC "una alternativa".

Expulsió de Ciutadans

El passat mes de novembre de 2022, Ciutadans va decidir expulsar Paco Sierra després que el partit li obrís un expedient. El regidor va organitzar una votació interna al grup municipal de l'Ajuntament per poder accedir a la presidència del grup i va desbancar del càrrec a Luz Guilarte. De fet, Sierra encara és regidor i president del grup municipal taronja.