Va ser just abans de començar l'any 2021 quan la fins llavors portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, anunciava que deixava el partit i se sumava al PP al costat d'Alejandro Fernández, ocupant el número dos de la llista dels populars a les eleccions del 14-F. Des de llavors ha estat cara visible del partit a la Cambra catalana però sense ser militant. Ara, ha anunciat que fa un pas endavant i s'afilia al partit de Pablo Casado.

"Després de la convenció del PP a València, reafirmo encara més la meva convicció d'estar al lloc correcte, l'únic capaç de derrotar el 'sanchisme' i l'únic capaç de retornar la llibertat a Catalunya", ha declarat en roda de premsa Roldán, que ha assegurat que els reptes que venen no són fàcils però que no tiraran la tovallola: "Més aviat que tard serem decisius a Catalunya i Casado governarà".

Malgrat només ser tres diputats al Parlament, Roldán ha assenyalat que res li fa més il·lusió que unir-se a aquest grup de "persones valentes", i preguntada per si escalarà dins el partit assumint responsabilitats, ha mostrat la seva predisposició assegurant que treballarà al servei del partit.

Quan Roldán va abandonar el partit taronja va explicar que havia pres la decisió perquè dins les Cs hi havia decisions adoptades de manera unilateral i pactes que no li agradaven:  "Ciutadans va néixer com a dic de contenció al nacionalisme i no com a sostenidor dels que, amb els seus pactes, donen ales als que pretenen trencar el nostre país", afegia.

El PP, reagrupació unionista

En la roda de premsa, Fernández s'ha mostrat molt positiu sobre el futur del partit, i és que ha dit que l'aposta que van iniciar a Catalunya no va donar resultat immediat però creu que ara s'ha demostrat que "és la bona" i els conduirà fins a governar: "La reagrupació es farà en torn a les sigles del partit popular", ha dit en relació a la fuga de persones que marxen de llocs com Ciutadans i s'afilien al PP. 

Precisament aquest dijous el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va assenyalar que, després de la renovació "per la base" que han fet i el treball que està realitzant el partit a Catalunya, tornarà a créixer.  "Tot projecte necessita temps", va manifestar, per a mostrar-se segur que el PP "tornarà a ser un partit de referència en constitucionalisme".

Puigdemont i Zapatero

Demanat per una valoració de les declaracions de l'expresident espanyol Jose Luís Rodríguez Zapatero fetes ahir a la tarda des de l'Ateneu Barcelonès en què va demanar a la justícia espanyola que reflexioni pel cas del president Carles Puigdemont, Fernández ha dit que l'expresident socialista és un "bomber piròman culpable de l'incendi català", en la mesura que va generar el debat estatutari: "Que intenti donar lliçons em sembla escandalós i ridícul", ha tancat.

A la imatge destacada, Lorena Roldán y Alejandro Fernández en una imatge d'arxiu / EFE