El regidor de Saragossa en Comú (ZeC), Alberto Cubero ha definit l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida com un "carapolla". Aquest insult l'ha pronunciat des del micròfon de la comissió plenària d'Hisenda i Economia de l'ajuntament aragonès. El motiu? La polèmica per la possible participació de Novak Djokovic a l'Open Mutua de Madrid de tennis i les declaracions d'Almeida sobre el jugador, assegurant que el serbi "és un reclam però és el govern de la nació espanyola qui posarà les normes" per admetre'l tot i no estar vacunat.

Cubero, conscient de la polèmica per pronunciar en veu alta el terme "carapolla" ha rectificat immediatament però ha despertat la indignació de Maria Navarro, consellera municipal de l''àrea d'Hisenda de Saragossa. Aquesta l'ha interromput perquè aclarís l'expressió que acabava de pronunciar. El regidor de ZeC, ha repetit: "Diria el carapolla, perdó, el senyor Almeida. No era correcte dir-ho se m'ha escapat i ja està". Navarro ha insistit amb la seva sorpresa per aquesta expressió i ha pregat a Cubero que aquests insults no es tornin a donar perquè "no es poden escapar".

El regidor dels comuns ha conclòs: "Ho sé. No ho havia de dir. Ho diré fora d'aquí, però no aquí". La indignació pel moment l'ha recollit el mateix alcalde de Saragossa, el popular Jorge Azcón: "Això és impresentable. L'esquerra sempre insultant i crispant. ¡Ja val!" ha escrit a twitter.

 

Almeida també ha dit la seva per al·lusions i ha demanat a Cubero que admeti que l'ha anomenat "carapolla" de forma voluntària i considera que aquesta mena de comentaris sobren. Les declaracions les ha donades des d'Ifema Madrid on l'alcalde de la capital madrilenya insisteix que "en política no s'hi val tot, el debat és fonamental, però de vegades des de l'esquerra es legitima tot, i es permet fer una gracieta insultant l'alcalde de Madrid. Un insult que no té la valentia de reconèixer que ho ha fet lliurement". També ha titllat Cubero "d'infantil, que tingui la valentia d'admetre que ho ha dit voluntàriament".

En paral·lel, el president Pedro Sánchez contesta a Almeida que si Djokovic vol jugar ha Madrid ha de complir les normes Sánchez, ha deixat clar que si el tennista Novak Djokovic vol jugar el Mútua de Madrid Open haurà de "complir les normes" igual que qualsevol altra persona, si bé ha assegurat que no vol "polemitzar" amb això amb l'alcalde Almeida. "Les normes estan per complir-se", va recalcar ahir en roda de premsa amb el canceller alemany, Olaf Scholz.