"No més morts al Mediterrani". Sota aquest lema, milers de ciutadans de més d'un centenar de ciutats europees han sortit avui al carrer a manifestar-se en favor d'una Europa "solidària i acollidora" que protegeixi els refugiats i acabi amb la crisi humanitària actual.

La marxa ha fet bullir les xarxes socials i s'ha fet visible sota el lema #ViesSegures i #SafePassage, després que aquest 2015 perdessin la vida unes 3.770 persones intentant arribar a les costes europees i, en els dos mesos que portem d'any, ho hagin fet al voltant de 413.

Barcelona, sota la barca

Entre 1.300 persones –segons la Guàrdia Urbana– i 2.000 –segons l'organització– han reclamat des de Barcelona als governs europeus que responguin davant la "violació dels drets humans" que pateixen els refugiats quan viatgen a Europa.

La mobilització ha començat davant la seu de la Comissió Europea i ha arribat fins la Delegació del Govern espanyol. La intenció ha estat "exigir responsabilitats polítiques", tal com sustenta la plataforma Stop Mare Nostrum, un dels col·lectius que l'organitzava, i ha marxat amb crits de "4.000 morts, quina vergonya", "terrorisme d'Estat, genocidi inhumà" o "Unió Europea, criminals".

L'Ajuntament de la capital catalana ha volgut donar suport a la marxa internacional per exigir l'establiment d'un corredor humanitari que "permeti els refugiats arribar a la Unió Europea amb seguretat" i que protegeixi la seva vida i els seus drets.

També han donat suport diferents partits polítics com ERC, Catalunya Sí que es Pot, En Comú Podem, PSC o la CUP.

Brussel·les

La capital europea ha estat la promotora de la iniciativa, que ha tingut el suport de més de 25 països de tota Europa.

Londres

Hamburg

Estocolm