Rotund fracàs de l'espanyolisme a Barcelona. La manifestació contra els indults que ha convocat Ciutadans aquest divendres davant la delegació del govern espanyol a la capital catalana -i a la qual s'hi va sumar el PP- ha acabat aplegant unes 200 persones, que amb prou feines han ocupat una illa de l'Eixample (amb l'ajuda de la premsa). Segons el partit, per això, han acudit a l'acte mig miler de manifestants.

Aclamada pels pocs que han acudit a la concentració, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de concedir els indults "per aguantar uns mesos més a la Moncloa". 

 

Arrimadas ha afirmat que concedir la mesura de gràcia als presos és una humiliació molt greu i ha afegit que significa donar-los la raó i legitimar-los. També ha retret al PSOE i al PP que durant 40 anys els demanessin els seu vots per regalar-los als "partits nacionalistes".

Tant ella com el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, han agraït la participació a la protesta del president del PP català, Alejandro Fernández, i del seu secretari general, Santi Rodríguez. Carrizosa ha negat que els indults siguin per unir la societat catalana, com reivindica el govern espanyol, "sinó per a tot el contrari". 

manifestacion indultos barcelona - sergi alcazar

Unes 200 persones han acudit a la manifestació de Cs / Foto: Sergi Alcàzar

Per iniciar i concloure l'acte ha pres la paraula la diputada Anna Grau, que ha recordat com va plorar durant la tardor del 2017 des de Madrid quan veia com els independentistes "perpetraven el cop a la democràcia". Grau ha tractat d'animar els assistents prometent que tot i que l'acte arribava al seu final, "la lluita continua".

 

Abans, en una breu atenció als mitjans, el líder popular ha defensat la seva participació a la protesta denunciant que "no hi ha cap democràcia que concedeixi indults a qui diu que ho tornarà a fer, que ho faci per sostenir una majoria parlamentària i que ho faci per aconseguir concòrdia".

Tanmateix el PP català està optant per mostrar un perfil més baix que l'espanyol en la campanya contra els indults. Per exemple només recollirà firmes a Barcelona un dia, serà el proper diumenge a la plaça Espanya.

Ànims decaiguts

Durant l'acte, els assistents s'han mostrat poc entusiasmats, cridant contra els indults un únic cop i llançant pocs "Visca Catalunya" o "Viva España". Un cop acabat, hi havia més interés per fer-se una foto amb Arrimadas (o amb Grau, que també ha atret a algun que altre seguidor) que no pas seguir blasmant la concessió dels indults.

ines arrimadas barcelona indultos - sergi alcazar

Arrimadas parla amb una assistent a l'acte espanyolista / Foto: Sergi Alcàzar

Entre els assistents cal  destacar que hi havia molts militants i també activistes de diferents entitats espanyolistes a l'òrbita del partit taronja, com Societat Civil Catalana, Convivencia cívica, Llibertats, Asociación por la tolerancia, Impulso ciudadano o S'ha acabat, entre d'altres.

A la protesta no hi ha participat Vox, que ha acusat Ciutadans i el PP d'haver impulsat la concentració per motius partidistes. La formació d'extrema dreta ha promès adherir-se a totes les accions que siguin convocades per entitats. De fet, avui mateix, el seu líder a Catalunya, Ignacio Garriga, ha revelat que s'està preparant una nova protesta contra la mesura de gràcia a Barcelona en la qual sí que participaran, tot i que no ha volgut entrar en més detalls. També ha confirmat la seva assistència a la manifestació que se celebrarà aquest diumenge a la plaça Colón de Madrid.

 

 

Imatge principal: la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, protestant contra els indults a Barcelona / Foto: Sergi Alcàzar