El debat sobre el referèndum a Catalunya es trasllada ara a Dinamarca. Aquest divendres una delegació catalana explicarà els últims esdeveniments del procés al Folkemødet, el festival polític més important de Dinamarca. L’acte es durà a terme a l’estand que l’Europabevægelsen (Moviment Europeu danès) té dins el propi festival, i l’organitza en col·laboració amb el Diplocat

Sota el títol 'Pot Catalunya esdevenir el proper Estat de la UE?' es tractaran diversos temes relacionats amb el procés, entre els que hi tindrà especial rellevància el referèndum programat pel proper 1 d'octubre.

En el debat hi participaran la presidenta de l’Europabevægelsen, Stine Bosse; el secretari general de Diplocat, Albert Royo; l’exministre socialista Joan Majó, que al mateix temps és membre del Consell Consultiu del Diplocat; i el diputat al Parlament danès Sjúrður Skaale. A més, segons ha explicat el Diplocat, es preveu que hi assisteixin des de representants polítics, fins acadèmics i dirigents de think tanks.

Reunions amb ministres i partits polítics

El viatge, però, no acabarà aquí. Més enllà del debat al Folkemødet, la delegada de les Generalitat als països nòrdics, Francesca Guardiola, juntament amb el secretari general del Diplocat, Albert Royo, aprofitaran l’estada a Bornholm per fer contactes i reunions bilaterals.

Des del Diplocat, asseguren que hi ha reunions planificades amb ministres, diputats dels principals partits polítics i representants de think tanks de prestigi com el Dansk Institut for Internationale Studier (Institut Danès d’Estudis Internacionals), i que tots ells estan interessats a obtenir informació de primera mà sobre el referèndum de l'1-O.

Folkemødet

El festival Folkemødet aplega cada estiu, i durant un període de quatre dies, els màxims representants polítics, econòmics, culturals i de la societat civil de Dinamarca. Tots ells es reuneixen en aquesta illa de la mar Bàltica per debatre sobre diversos temes d’actualitat.

Aquesta no serà la primera vegada en què Catalunya hi és present. L’any passat ja hi van haver un debat sobre el procés d’autodeterminació català, en el qual van participar Jordi Solé, ex-Secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Albert Royo, secretari general de Diplocat, Nikolaj Villumsen, diputat al Parlament danès per l’Aliança Verda-Roja, i Jacob Lund, exdiputat del Parlament danès pel partit socialdemòcrata.