L’exsecretari general del Partit Socialista d’Euskadi (PSE), Nicolás Redondo Terreros, s’ha mostrat avui partidari de “començar des de zero a Catalunya”, tot assegurant que s’ha trencat el consens estatutari i que en aquesta situació, “per construir primer cal destruir”.

Així s’hauria dirigit l’exlíder socialista en un esmorzar informatiu al bufet d’advocats madrileny Cremades-Calvo Sotelo, on ha abordat diversos temes d’actualitat política.

Nicolás Redondo Terreros, fill del dirigent sindical Nicolás Redondo, va ser el cap visible de l’aliança espanyolista entre el PSE i el PP per, d’acord amb l’aleshores líder popular Jaime Mayor Oreja, desbancar el Partit Nacionalista Basc de la presidència del Govern Basc en les eleccions del 2001. La maniobra, però, va fracassar, ja que tot i l’augment de la participació en una campanya molt popularitzada la victòria va ser per al PNB en coalició amb Eusko Alkartasuna, reelegint Ibarretxe com a lehendakari. Redondo Terreros va dimitir poc després per discrepàncies amb el seu partit.

Conegut pels seus postulats antiindependentistes, Nicolás Terreros va ser l'any 2014 un dels promotors de la plataforma espanyolista Libres e Iguales, juntament amb Arcadi Espada i Cayetana Álvarez de Toledo.