Ja és oficial. Com era previsible, el govern del PP aprovarà demà a les 11 hores en Consell de Ministres el recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de Presidència. El Parlament va aprovar la setmana passada la investidura a distància per tornar a nomenar Carles Puigdemont president de la Generalitat encara que no sigui present a l'hemicicle.

La Comissió Permanent del Consell d'Estat es va reunir ahir per dictaminar sobre la investidura a distància, un pas preceptiu perquè els de Mariano Rajoy recorrin al Tribunal Constitucional i frenin així una investidura a distància de Puigdemont com a president.

De fet, divendres el govern del PP ja va demanar al Consell d'Estat que es reunís per realitzar un informe preventiu sobre això i poder tirar endavant el recurs davant de l'alt tribunal. En aquest informe, s'hi deia que l'"ofici representatiu" exigeix que qui vulgui ser candidat a la Presidència ha de ser present a l'acte d'investidura, segons es desprèn tant de l'Estatut català com de la Constitució espanyola.

Ara bé. Puigdemont, com els altres exiliats, no pot tornar a Catalunya per ser investit perquè seria detingut per la policia espanyola i portat immediatament davant del Tribunal Suprem. Ara, la suspensió de la modificació de la llei rau en mans —altra vegada— del TC.