El president Carles Puigdemont ha respost aquest matí a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que va ser l'encarregada de valorar ahir dijous la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. Calvo va descarregar tota la responsabilitat en el govern de Mariano Rajoy. Puigdemont es felicita que el govern de Pedro Sánchez "intueixi que així no es va enlloc", però recorda que el PSOE va estar "a la sala d'operacions del 155 i de tota la repressió".

"Cal que el PSOE no s'enganyi i no ens vulgui enganyar", afirma Puigdemont. "El PP, que en té la màxima responsabilitat, no ho hauria pogut fer sol", conclou davant l'intent dels socialistes de quedar al marge de la persecució de l'independentisme encetada pel govern espanyol des del 2016.

El Tribunal de Justícia de la UE ha sentenciat que Junqueras tenia immunitat des del moment en què va ser proclamat càrrec electe al Parlament Europeu el 13 de juny, quan la Junta Electoral va proclamar oficials els resultats electorals, i hauria hagut de sortir de la presó per anar a Brussel·les a prendre possessió del càrrec. Carles Puigdemont, juntament amb Toni Comín, també han de gaudir d'aquesta immunitat.