La portaveu i consellera de vicepresidència, Elsa Artadi ha recomanat aquest diumenge un fil de l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat.

"Estat de dret, imperi de la llei no són sinònims de democràcia. Defineixen un ordre racional del poder, tant si aquest és una dictadura com algun tipus de democràcia. Anar defensant en abstracte l'"estat de dret" no és més que el clàssic 'Orden!'", ha piulat.

"President 15 de setembre de 1958, sobre la Llei de Principis del Movimiento Nacional: L'Estat espanyol és un estat de dret... A Espanya no tenim l'obstacle de la divisió de poders, que tant dificulta la implementació d'un sistema de fiscalització", recull.

"Manuel Fraga, ministre, 1963: Expresso la convicció del govern que la nova disposició és una importantíssima llei adoptada per perfeccionar l'estat de dret a Espanya i desenvolupar els Principios del Movimiento y Fuero de los Españoles", ha continuat.

"Laureano López Rodó, secretari general de Presidència 1957: El govern es proposa intensificar el diàleg amb el poble a través de les institucions ja creades, a les quals procurarà imprimir més vitalitat i completarà el quadre d'institucions pròpies d'un estat de dret", ha reproduït.

"Tomás Garicano, ministre de Governació 1971: vull aprofitar per fer una precisions referents a la relació que sempre ha d'existir entre el manteniment de l'ordre públic i l'estat de dret, en que el nostre país s'hagi constituït..."

"Tribunal Suprem: Pretendre que una organització com l'Estat espanyol, constituït en un autèntic estat de dret, pugui ser titllat de dictatorial, reflecteix un clar propòsit de desprestigiar l'autoritat de l'Estat i perjudicar-ne el crèdit", ha piulat encara.

"Valentín Silva, president del Tribunal Suprem, 1973: L'estat de dret té el deure ineludible de fer complir les lleis, atès que la llibertat només cap dins la llei", ha acabat.