L'autoritat judicial emetrà una ordre de recerca i captura a totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat si el raper Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, no ingressa a presó de manera voluntària una vegada s'esgoti el termini de deu dies donat per l'Audiència Nacional el passat 14 de maig.

Tal com ha publicat El Nacional, el cantant ha fugit fora del territori espanyol, així que no contempla presentar-se per voluntat pròpia. Valtonyc té intenció de treballar des d'Europa en la defensa de la llibertat d'expressió i s'hauria instal·lat, amb tota probabilitat, a Suïssa o Bèlgica. Davant d'aquest escenari, quedarà per veure si el jutge també decideix prendre mesures perquè sigui detingut fora de l'Estat i extradit a Espanya.

Aquest dijous se li acabava el termini de deu dies per presentar-se en una presó. Podia escollir la que volgués de tot el territori espanyol, però ha decidit no entrar en cap. Valtonyc està condemnat pel Tribunal Suprem a tres anys i mig de presó per la lletra de les seves cançons.