La ciutat de Terrassa (Vallès Occidental) ha rebut amb els braços oberts al conseller Josep Rull, per primera vegada després de ser alliberat de la presó de Lledoners aquest dimecres. Desenes de persones han aclamat el seu retorn davant l'Ajuntament, i Rull ha aprofitat l'ocasió per recordar que "el mandat democràtic de l'1-O és vigent". 

 

josep rull terrassa @JaumeMaeso twitter 2Terrassa rep el conseller Josep Rull / @JaumeMaeso via Twitter

 

Visiblement emocionat per la recepció brindada per la seva ciutat natal, Rull s'ha dirigit al públic i ha reafirmat, sense cap reticència, el seu desig pel futur de Catalunya: "Les urnes no ens espanten. El mandat democràtic de l'u d'octubre és vigent. El mandat democràtic per crear una república catalana és vigent fins que no n'hi hagi un altre."

Rull recorda la seva detenció

Rull ha continuat la seva intervenció fent referència a la persecució que ha patit per part de l'Espanya: "Aquí, a l'Estat espanyol, el fet que no tinguin un projecte fa que ens posin les manilles". Llavors, el conseller ha relatat com va ser la seva detenció després del referèndum, quan els líders independentistes van ser emmanillats amb les mans pel darrere: "Vam preguntar per què per darrere, i un policia ens va dir 'aquest és el protocol, depèn de la gravetat del delicte i de la naturalesa violenta del delicte' si ens les posaven per davant o per darrere. I ens diuen 'vostès tenen el delicte més greu del Codi Penal i el delicte més violent'".

"Que vinguin aquí i expliqueu-los qui va aplicar la violència l'u d'octubre"

Terrassa celebra el retorn de Rull 

Per concloure la seva intervenció, Rull ha agraït el suport dels que l'han rebut i ha donat pas al tradicional ball de la Tereseta amb el qual Terrassa ha volgut donar la benvinguda al conseller egarenc: "La força de la sensibilitat, de la cultura, de la música, és imparable" ha afirmat l'homenatjat. Tot seguit, ha pogut gaudir, entre clams a favor de la independència i felicitacions, de la música i el ball tradicionals, on no ha faltat el seu capgròs. 

 

Foto principal: Terrassa rep Josep Rull / @JaumeMaeso  via Twitter