Desenes de persones han rebut a Mollet del Vallès aquest dissabte a la tarda Alexis Codina, uns dels CDR detinguts el 23 de setembre i deixat en llibertat aquest divendres a la nit després de pagar 10.000 euros de fiança. Familiars, amics i veïns s'han concentrat a la plaça Pau Casals, davant l'ajuntament nou, cap a les 5 de la tarda amb pancartes que portaven lemes com 'No esteu soles' i 'Solidaritat amb les detingudes del 23S'.

Codina haurà de presentar-se setmanalment davant del jutjat o la comissaria dels Mossos més pròxima al seu domicili, no pot sortir del territori, té retirat el passaport i haurà de comunicar el domicili on se'l pot localitzar.

L'Audiència Nacional ha conclòs que Codina no tenia explosius al seu domicili, sinó "precursors". "No existeix en l'escorcoll del domicili la substància termita, sinó precursors de la mateixa", diu la resolució. El sumari del cas situa Codina com un dels membres del "nucli productor" d'explosius.

La sala penal ha constatat que no han trobat en la pericial feta pels dos tècnics del Grup de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil de Barcelona cap referència "a l'existència d'explosius" entre les substàncies trobades al seu domicili, sinó "únicament de substàncies que degudament barrejades i seguint els corresponents procediments tècnics podrien arribar a convertir-se en explosius".

La resolució sobre Codina també sembra dubtes sobre l'existència d'una "organització terrorista" formada pels set CDR detinguts en l'operació Judes. "El tribunal en aquest moment de resolució d'un recurs no pot emetre un judici definitiu suficientment fundat sobre la naturalesa terrorista o no dels fets, ni de l'existència d'una organització que s'hagués constituït ex novo/de nou", afirma la resolució de l'AN.

"Ni des del punt de vista de les seves finalitats, estructura, prèvies manifestacions delictives o grau de desenvolupament en la seva possible conformació", ha enumerat el tribunal. "Però existeixen llargues investigacions policials amb un ampli recorregut temporal que han posat sobre la taula una sèrie de material indiciari que ha de ser tingut en compte i analitzat", ha reconegut l'Audiència Nacional.