Reagrupament, associació nascuda el 2009 com a corrent intern d'Esquerra, demana al president Quim Torra, militant d’aquesta plataforma, que trenqui amb ERC. Segons el president de l’associació, els republicans “s’han convertit en un obstacle per a la consolidació de la República”. És per això que en demana l’expulsió del Govern.

En un article publicat a la revista interna i signat pel seu president Josep Sort, Reagrupament conclou que “els darrers esdeveniments protagonitzats per Esquerra Republicana de Catalunya em porten a concloure que és inevitable i urgent la seva expulsió del govern de Catalunya”.

Sort responsabilitza directament els dirigents republicans, als qui acusa de protagonitzar “episodis vergonyants i de deslleialtat manifestos, mancats de sentit d'Estat, i que voregen el col·laboracionisme amb els partits del 155, i amb llur estratègia liquidacionista”. Entre els exemples que posa hi ha l’acord amb el PSC per a “evitar” que els quatre diputats processats de JxCat puguin votar”.

El president de l’associació també carrega amb duresa contra Oriol Junqueras: “La seva actuació des de la presó s’està convertint en una deslleialtat continuada a la figura del President de Catalunya, i per extensió a les institucions de Catalunya”. Critica que “no fa més que jugar al joc que els espanyols han decidit que ha de jugar”. Veu en l’actitud de Junqueras la voluntat d’”afeblir Puigdemont”.

Finalment, entre altres, Josep Sort també carrega contra “la  demencial foto del vicepresident Aragonès encaixant amb el traïdor Isidre Fainer, que va representar un atac a la dignitat de totes les víctimes de l'1-O i de tots els atacs feixistes dels darrers mesos”.

“No em vingueu ara amb la cançoneta de la unitat. La unitat només és útil si se sap on es va”, assegura Sort.