Allau de reaccions a les xarxes socials a les paraules del candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls. Valls va titllar de vergonyant el discurs de Marc Artigau, guanyador del premi Josep Pla, en el qual va mencionar els presos polítics. "He sentit tristesa, ràbia i vergonya després d'aquest discurs", ha comentat.

El mateix Marc Artigau, tot i no parlar directament sobre les paraules de Valls, ha agraït públicament el suport rebut després de les crítiques de l'alcaldable.

El també candidat a l'alcaldia de Barcelona Ferran Mascarell ha etzibat a Valls través de Twitter: "Vostè és un intolerant". "Exigir mà dura contra la llibertat d'expressió i negar l'existència de presos polítics l'invaliden com a alcalde i com a demòcrata", ha exposat. En la mateixa línia, el candidat d'ERC, Ernest Maragall, ha titllat les paraules de Valls d'"atac frontal" a la llibertat d'expressió.

"No té cap idea per a Barcelona ni cap comprensió mínimament decent del que és Catalunya", ha exposat un altre dels candidats a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Graupera. 

La consellera de Cultura, Laura Borràs, s'ha refermat en les paraules d'Artigau: "Continuarem essent tan pesats com calgui reivindicant la justícia i la llibertat". Per la seva banda, el conseller Lluís Puig ha replicat des de Bèlgica les paraules de Valls: "Alguns sentiran vergonya d'aquí a uns anys però tornarem a casa amb el cap ben alt".

Periodistes, opinadors i escriptors també han sortit en defensa d'Artigau i de la llibertat d'expressió, a la vegada que han carregat fort contra Valls. Entre ells,  hi ha l'economista Xavier Sala-i-Martín, el jurista Joan Queralt, el periodista Toni Soler o l'escriptor Jordi Cabré.