El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha ironitzat amb la informació que revela com PP i PSOE han maniobrat per contral el Consell Geenral del Poder Judicial, titllant-ho tot plegat de "democràcia exemplar". 

Puigdemont ha reaccionat així a un missatge previ de l'advocat Gonzalo Boye després que s'hagi sabut que  el PP s'ha vantat d'haver aconseguit el control del Suprem amb l'acord pel CGPJ, una evidència, segons Boye, que aquests dos òrgans judicials "responen a interessos polítics". 

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha enviat aquest cap de setmana un whatsapp als seus companys de la cambra on defensa l’acord. "Li han colat un gol a Pedro Sànchez", valora Boye al seu compte de Twitter. I aprofundeix: "Marchena és l'home del PP per controlar el Suprem y la Justícia."

El missatge de Cosidó, que difon avui El Español, qualifica el pacte d’esperançador. "Ha estat una jugada estupenda”, assegura i recorda que amb el nomenament de Manuel Marchena controlen “des del darrere” la sala segona de l’alt tribunal, la que ha de jutjar el cas 1-O.