Després de 741 dies entre reixes, Raül Romeva torna a treballar. Pocs minuts després de les 11 del matí, qui va ser conseller d'Exteriors del Govern de l'1-O ha sortit de Lledoners amb un somriure d'orella a orella. Allà l'esperava la seva dona, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba. Romeva farà tasques d'assessorament i avaluació en una associació que treballa sobre els Acords de Pau que van posar fi a la guerra de Bòsnia. Demà sortirà Junqueras. 

Dijous la junta de tractament de la presó va acordar aplicar-li, tant a ell com a Oriol Junqueras, l'article 100.2, segons el qual els presos poden començar a sortir de manera rutinària per anar a treballar o fer voluntariat. 

En tots dos casos es tracta d'un permís de sis hores durant tres dies a la setmana, sempre entre dilluns i divendres. Seguiran dormint cada dia a la cel·la. D'aquesta manera, Junqueras i Romeva s'afegeixen a Cuixart, SànchezForn, que ja han començat a reincorporar-se al món laboral fora de la presó, i a Forcadell i Bassa, que també fan sortides per poder cuidar de familiars dependents. 

La feina de Romeva serà en una entitat privada i té a veure amb la seva experiència professional. Una de les tasques que té encomanada és recuperar la memòria dels Balcans, focalitzada específicament en les relacions entre Catalunya i Barcelona, i Bòsnia i Sarajevo. 

Romeva surt de la presó treballa foto Marc Puig

Ell mateix ha recordat en un tuit minuts després de sortir que "encara" està "sense llibertat", però que té "el compromís intacte". 

Junqueras, a la universitat

Al llarg d'aquest dimarts serà Oriol Junqueras qui engegarà un nou començament, recuperant els seus orígens. El president d'ERC tornarà a fer de professor universitari. Serà al Campus Manresa de la Universitat de Vic. Així ho va anunciar el centre universitari en un comunicat en el qual explicava que havien acceptat la sol·licitud de Junqueras, doctor en Història del Pensament Econòmic i llicenciat en Història Moderna i Contemporània.