Amb una bona dosis de somriure s'ha presentat Jordi Sànchez al seu primer dia de feina al número 13 del carrer Sant Crist de Barcelona, a Sants. És la seu de la Fundació Canpedró, on Sànchez passarà 11 hores al dia durant tres jornades a la setmana fent voluntariat. Ho fa una cop se li ha aplicat l'article 100.2 del reglament pensat per a la reinserció dels presos que estan en segon grau. 

En arribar, a quarts de cinc de la tarda, l'exlíder de l'ANC ha saludat a la premsa que estava esperant la seva arribada i ha donat les gràcies, però no ha fet declaracions, ja que durant l'aplicació d'aquest article no està permès. Tot i això, més tard, en un missatge a les xarxes socials, Sànchez ha assegurat que té "l’esperança" d'aportar el seu "gra de sorra" per fer que el projecte Canpedró "segueixi servint a les persones i en especial a joves i infants".

Qui sí que ha parlat insitu ha estat la presidenta de la fundació, Teresa Villoro, que ha s'ha mostrat satisfeta d'haver-lo pogut acollir. "Sempre necessitem mans i ens anirà molt bé la que ell ens pugui oferir", ha assegurat, tot recordant que Sánchez té experìència en el món de la infància. "És molt important la participació d’en Jordi Sànchez, li agraïm molt que estigui amb nosaltres", ha afegit.


Aquesta fundació, dedicada a ajudar persones vulnerables i amb dependència, forma part de diversos programes de reinserció del Departament de Justícia i ja ha rebut persones altres persones en situació d'empresonament. Les tasques que farà Sànchez durant el temps que estigui a la fundació seran des d'ajudar al menjador de la fundació a fer reforç escolar pels infants.

Cuixart, Forn, Bassa i Forcadell ja s'acullen al 100.2

Altres presos, com Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Carme Forcadell ja van sortir de la presó la setmana passada en aplicació d'aquest article. Avui ha estat el torn de Sànchez i properament s'espera que ho puguin fer la resta de líder polítics empresonats. L'aplicació del 100.2 és independent al permisos d'hores de llibertat que ja ha rebut en haver complert ja una quarta part de la pena. 

La Fiscalia, però, ja s'ha oposat a aquestes aplicacions del 100.2 en considerar que es tracta d'un "tercer grau encobert", així com també als permisos penitenciaris de Sànchez i Cuixart en considerar que no hi ha penediment. Fins ara, els jutges de vigilància que han rebut aquestes queixes del ministeri públic no els han donat la raó i han donat llum verda als permisos.

De fet, la pròpia Fiscalia ja havia demanat al Tribunal Suprem, abans de la publicació de la sentència, que bloquegés qualsevol permís penitenciari dels presos fins que complissin almenys la meitat de la pena, però els magistrats no van recollir la petició en el veredicte.