El conseller Joaquim Forn ha sortit de la presó de Lledoners aquest dijous a dos quarts de vuit del matí en el seu primer permís de treball. El conseller s'incorporarà al departament legal de la productora Mediapro

Quim Forn Beta Forn surt de la presó - ACNACN

S'ocuparà de tot el que fa referència al dret públic, segons va explicar el director general de la productora, Jaume Roures, en declaracions a Catalunya Ràdio. La Junta de Tractament de la presó de Lledoners va acordar la setmana passada que Forn pogués sortir del centre cinc dies a la setmana durant 12,5 hores.

La seva filla ha estat l'encarregada de recollir-lo. Cap a les 7:35 hores ha deixat el cotxe al pàrquing i ha entrat caminant a la presó. Poc després ha sortit amb el seu pare, que ha saludat la premsa. La filla li ha volgut fer una foto amb el mòbil amb la presó al darrere abans d'agafar el cotxe i marxar.

Forn és el quart dels presos polítics que obté el permís per sortir de la presó a treballar. El primer de sortir va ser Jordi Cuixart, que el passat 13 de febrer va anar a treballar a la fàbrica Aranow, l'empresa de la qual és propietari. 

El mateix van fer Carme Forcadell i Dolors Bassa el 17 de febrer. L'expresidenta del Parlament va sortir de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragona), per cuidar la seva mare. El permís li permetrà estar fora del centre penitenciari 9 hores al dia, incloent-hi el desplaçament, tres dies a la setmana entre dilluns i divendres.

Dolors Bassa, per la seva banda, va sortir el mateix dia de la presó de Puig de les Basses per cuidar d'un familiar d'edat avançada. La consellera estarà fora del centre tres dies a la setmana durant vuit hores al dia.

"No és cap privilegi"

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha estat el primer de reaccionar a la sortida del conseller Forn i ha insistit que sortir de la presó per treballar "no és cap privilegi ni és cap reparació de la injustícia". 

"La llibertat hauria de ser la circumstància natural de tots vosaltres, persones de bé, honorables i compromeses amb la pau i la democràcia", ha afegit el president després de traslladar-li "molts d'ànims i tota l'estima".

El president de la Generalitat, Quim Torra, apunta que "exercir els drets que et pertoquen" no li fa oblidar "l’enorme injustícia que és el teu empresonament".