La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat quan es recuperarà la normalitat a la línia R2 Sud, afectada per una avaria des de fa dies. Sánchez ha afirmat que el pròxim diumenge 21 de maig es podrà reprendre la circulació amb normalitat de l'R2 Sud. "Som conscients que s’estan generant moltes molèsties a la gent i el més important és demanar disculpes", ha declarat la ministra en una entrevista a SER Catalunya. 

Sánchez va ser reprovada el passat dijous al Congrés dels Diputats, un dia després que ho fos pel Senat. Si bé la iniciativa va ser del PP; ERC, Junts i la CUP van donar suport únicament al tercer punt de la moció. Tot plegat motivat per la situació de Rodalies a Catalunya, com va apuntar el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. Sobre aquesta reprovació, la ministra ha afirmat: "És desagradable, però també ho interpreto dins d'aquest electoralisme que està fent servir Esquerra". 

Sánchez ha considerat que l'allau de crítiques que està patint ella i, per extensió, l'Executiu espanyol, és una tàctica electoralista. "ERC no té un altre programa, no sap explicar el caos a les oposicions i recorren a això", ha retret la ministra, qui subratllat la inversió en Rodalies, que ha aportat l'actual govern espanyol.  

Consum i Renfe

El passat dimecres, L'Agència Catalana del Consum va obrir un expedient sancionador contra Renfe per la gestió de l'avaria de l'R2 Sud. En concret, Consum imputa a Renfe una infracció per pràctiques comercials deslleials i per incompliment de les obligacions d'atenció als consumidors. L'organisme ha detectat manca d'informació als usuaris afectats —deficiències d'informació en relació amb les alteracions del servei, els horaris i els transports alternatius o els punts d'atenció al client tancats, entre altres-. Es tracta d'infraccions tipificades com a "molt greus" que poden comportar multes d'entre 100.001 i 1 milió d'euros. Fa una setmana que Consum va posar inspectors a diverses estacions per vigilar que Renfe informés correctament de les incidències.

Sánchez ha lamentat aquest expedient i ha apuntat: "No deixa de ser curiós que consum faci una inspecció a Renfe quan el titular del servei és la mateixa Generalitat". Ha remarcat que la comunicació ha estat l'adequada i ha destacat la voluntat de ser transparents que han tingut en la gestió d'aquesta incidència. Preguntada per la causa i el temps que es triga a fer-se pública ha respost: "quan va succeir incidència hi va haver un incendi i es destrueixen moltes evidències de quines serien les causes de la incidència. S'està elaborant un informe i quan estigui disponible el traslladarem a la Generalitat".