La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha avisat que la reforma del delicte de malversació "no està sobre la taula" en no contemplar-se en la proposició de llei presentada registrada pels partits que integren el govern espanyol (PSOE i Unides Podem) fa una setmana. "És un debat que no s'ha obert, que no està plantejat", ha assegurat en una entrevista a La 2 i Ràdio 4 aquest divendres, en la que ha demanat deixar que la tramitació parlamentària segueixi el seu curs i ha dit que, en cas de presentar-se una esmena en aquest sentit, els socialistes l'estudiaran i emetran un posicionament sobre això.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va defensar aquest dilluns reformar el delicte de malversació durant la tramitació parlamentària de la modificació del Codi Penal que deroga la sedició, i el president dels republicans, Oriol Junqueras, va vincular pactar els Pressupostos de la Generalitat de 2023 amb el PSC a l'esmentada modificació. La ministra ha demanat al Govern "que no es conformi amb una pròrroga" dels Comptes catalans i que els treballi més, i ha censurat que s'oposés a la negociació amb els socialistes.

El Corredor Mediterrani

D'altra banda, Raquel Sánchez, ha rebutjat "absolutament" que l'Executiu hagi prioritzat infraestructures madrilenyes al Corredor Mediterrani, i ha afirmat que el tram català és el més avançat en haver realitzat un de cada tres quilòmetres a Catalunya. La ministra ha defensat que el Corredor Mediterrani avança "a velocitat de creuer", després de fer "un salt quantitatiu i qualitatiu impressionant en els últims tres anys". 

La ministra va insistir aquest dijous en què el corredor mediterrani estarà acabat el 2026, en la trobada del món polític i empresarial celebrada dijous al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) per reivindicar la fi dels treballs de la connexió. En la clausura de la sisena edició de l'acte, Sánchez va reivindicar el treball realitzat pel ministeri. De fet, va prometre que a començaments de 2023, s'hauran posat en servei 330 quilòmetres del corredor i va demanar als 1.500 empresaris presents un vot de confiança. "Cal abandonar la retòrica del victimisme", va expressar. Així mateix, Sánchez també va demanar al sector privat "voluntat d'inversió" en el transport de mercaderies per ferrocarrils: "Deures en tenim tots".

Finalment, la titular de Transports ha mantingut la seva intenció d'aprovar la Llei d'Habitatge abans que finalitzi l'any i ha obert la porta a redefinir el concepte de grans tenidors: "És una de les coses que estem revisant i negociant", ha avançat. Ha defensat que "molta gent al nostre país no arriba a tenir deu pisos, en té dos o tres que li serveixen per complimentar les seves pensions" pel que ha advocat incentius fiscals per fomentar que aquests propietaris limitin els preus del lloguer.