Rajoy no té potestat per convocar eleccions a Catalunya. Així ho creu el politòleg Ramon Cotarelo. “Aquí s’ha declarat la independència. No crec que sigui costum als països civilitzats convocar eleccions a l’estranger”, ha defensat en una entrevista al programa Més 324. Ha aprofitat per recordar que un article com el 155 és el que va fer servir Hitler per arribar al poder.

En aquest sentit, Ramón Cotarelo ha explicat que l’article 155 és una “traducció literal” de l’article 37 de l’actual Constitució alemanya, que alhora reprodueix l’article 48 de la Constitució de Weimar de 1918. “Amb aquest article a la butxaca, Hitler va arribar al poder”, ha afirmat.

“No sé si el govern espanyol sap això, i no crec que estigui en les seves intencions reproduir les coses de Hitler, però potser sí les de Franco”, ha criticat el politòleg. Ha advertit que el 155 “no permet res, perquè no especifica res, però alhora ho permet tot, i aquest tot pot arribar fins al final”.

“Per què s’aturarà en la destitució de 55 càrrecs? Per què no destitueix tot Catalunya?”, s’ha preguntat. “Al cap i a la fi, ve a ser el mateix. Té la mateixa base de poder i legitimitat: cap”.