El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l'exconseller Santi Vila sembla que han superat l'etapa turbulenta que va dur a Vila a passar una nit a la presó d'Estremera amb la resta de consellers empresonats, que encara hi són. Aquesta millora en la seva relació, s'ha fet palesa aquest vespre en un acte a la seu de Foment del Treball, on Rajoy ha dedicat una especial atenció a l'exconseller.

En el moment d'entrar a la sala, Rajoy ha passat entre les taules per dirigir-se a la de Vila, al fons de la sala. Allà, s'ha aturat i ha donat la mà a l'exconseller, qui s'ha aixecat de la cadira per intercanviar unes paraules amb el cap de l'executiu. La salutació ha durat uns segons, fins que Rajoy ha continuat el camí cap a la seva taula acomiadant-se de Vila i altres comensals que seien amb ell amb un gest amb la mà.

Santi Vila Mariano Rajoy Foment - captura tv3

L'exconseller va entrar amb la resta de consellers a la presó el dia 2 de novembre, però en va sortir l'endemà ja que la jutgessa va imposar-li -només a ell- una fiança de 50.000 euros. Vila va dimitir just en saber que el president, Carles Puigdemont, no convocaria eleccions i no va participar en la declaració d'independència al Parlament.