El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha visitat Lleida aquest dijous per inaugurar el Parador del Roser, situat en un edifici històric de la capital del Segrià. En el discurs d’inauguració, Rajoy s’ha mostrat satisfet per la feina feta i ha posat la remodelació de l'edifici com a exemple d’”ajuda que hi pot haver entre Catalunya i Espanya”.

Fent-se seves les paraules de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha destacat la col·laboració del Govern català i del Govern espanyol per dur a terme la remodelació, Rajoy ha afirmat que s’ha de lluitar per trobar maneres “per recolzar-nos i ajudar-nos” i ha manifestat que “les millors apostes són les que en lloc de posar distància entre les dues parts, ens apropen”.

A més a més, Rajoy ha establert paral·lelismes entre el turisme i el comportament que han de tenir Catalunya i Espanya. En aquest sentit, ha aprofitat per recordar que amb l’arribada del turisme a Espanya, els espanyols “vam aprofitar per modernitzar-nos i aprendre a ser tolerants” i, per tant, ara “és absurd posar barreres entre nosaltres”.

Rajoy ha tancat la seva intervenció demanant sentit comú als polítics catalans en les seves accions: “Davant la ruptura, que no ens porta enlloc, apostem per les vies de l’empatia i del sentit comú, que són les que ens porten més lluny”, afegint que per aquestes és per on "transita el món". 

Per la seva banda, Ros també ha apostat per una entesa dels dos governs i s'ha mostrat agraït amb Rajoy per "apostar pel turisme de Lleida". Ros ha destacat que la construcció d'aquest Parador en un punt important de la ciutat que serveix de nexe "entre l'eix històric, la Seu Vella i la Lleida en expansió" és una millora per a la ciutat que "li permet situar-se en el turisme de patrimoni i naturalesa".