El Partit Popular assegura que hi haurà pressupostos generals abans de Setmana Santa, tal que això deixaria sense validesa l'exigència de qüestió de confiança que llançava aquest dilluns el secretari general del PSOE Pedro Sánchez, en cas que no aconseguís aprovar-los. Els populars estan molestos per la "podemització" dels socialistes, després que aquests amenacin amb abandonar el pacte educatiu si la seva dedicació al PIB no s'eleva al 5%. Per això, l'insten a emmirallar-se en l'SPD, qui s'abstindrà perquè governin els demòcrata-cristians de la CDU d'Angela Merkel. 

"Està fora de context i d'agenda. Per no parlar que les qüestions de confiança no es demanen, que és cosa del propi president" ha reblat el vicesecretari de polítiques socials Javier Maroto. Mariano Rajoy s'havia compromès a dur els PGE a les Corts abans de les vacances primaverals, i necessitaria el vot favorable de Coalició Canària, Nueva Canarias, el PNB i Ciutadans. L'expectativa al PP és que els tres primers s'obriran a aprovar-los, per bé que els bascos supediten la negociació a aixecar el 155 i Cs exigeix la dimissió de la senadora imputada Pilar Barreiro.

Tanmateix, als populars no els ha caigut bé el gir del PSOE. "Quin model volen, el d'un partit d'esquerres útil i responsable, o s'apuntaran al 'com pitjor, millor'? Quin és el model de l'esquerra a Espanya? Aquí el model és podemitzar-se?" ha indicat Maroto, recordant el símil alemany. Aquesta crítica també ve per la protesta dels pensionistes la setmana anterior, ja que el PP inclús ha acusat els socialistes de forma indirecta de "mobilitzar i agitar el carrer" amb propostes unilaterals –com l'equiparació de les pensions a l'IPC– "en rodes de premsa" i no al Pacte de Toledo

En darrera instància, a Génova veuen amb recel els darrers moviments de l'independentisme –com proposar Jordi Sànchez per a la investidura–, per bé que mantenen l'esperança sobre la formació de govern. Per això, no esperen dur al Senat la revisió del 155 –tot i que el termini fixat per acord comença a arrabassar allò establert–. Per això, ironitzen sobre les múltiples propostes que es fan "a diari" –com ara que el portaveu d'ERC Joan Tardà parli d'acostar-se als comuns i el PSC–, de manera que Maroto ha apel·lat a una "proposta realista", però que "compleixi la llei".