L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, no ha pogut evitar parlar sobre el futur de Catalunya aquest dissabte durant el congrés del PP a Santiago de Compostel·la. Rajoy, que no ha canviat de postura d’ençà que va sortir de la Moncloa, ha volgut deixar clar que: "No hi haurà mai, sigui qui sigui el president del govern (espanyol), un referèndum d'independència, perquè és il·legal perquè la sobirania correspon a tots els espanyols, a tots sense excepció". El president del 155 també ha parlat sobre l'estratègia de l'actual president espanyol, Pedro Sánchez, pel que fa al principat, acusant-lo de "generar falses expectatives" pels independentistes

Les "falses expectatives" de Sánchez


Com era previsible, l'expresident del Govern i del PP ha criticat durament al govern de Pedro Sánchez durant el 17è congrés del PPdeG que aquest dissabte ha reelegit per cinquena vegada a Alberto Núñez Feijóo com el seu líder.

Rajoy ha argumentat, de manera bastant contradictòria, que "un referèndum per a la independència i exercir el dret d'autodeterminació va contra la Constitució espanyola, contra les lleis". Per a Rajoy, l'"única política assenyada" a Catalunya és que "s'ocupin tots els que han de prendre decisions de fer una Catalunya millor, amb més creixement, amb més ocupació, amb millors serveis i amb més concòrdia".

En referència al govern de Sánchez, el seu predecessor creu que l'estratègia del diàleg entre l'Estat i la Generalitat és a curt termini, i que "convé que amb l'únic objectiu de guanyar temps no es creïn massa problemes" perquè "seria un error generar falses expectatives sobre la celebració del referèndum; només crearia frustració i enfrontament".

Més lliçons de Rajoy

Sobre la crisi sanitària, Rajoy ha advocat perquè "tothom posi per la seva part el que ha de posar", "una miqueta de prudència" perquè no es pot demanar tot al Govern, però també ha demanat més vacunes.

"I si no hi ha vacunes o no es posen amb la suficient rapidesa perquè per a això està en el Govern d'Espanya, per a posar solucions en moments difícils com uns altres vam fer", ha agregat.

A més, Rajoy veu "massa embolics" i "massa política de tuit, titular i propaganda" en el Govern, a més d’"embolics dins i fora", amb el Tribunal Suprem i el Constitucional. "I hi ha massa puntada al diccionari, el todes, el hijes, massa puntada al diccionari, massa artista de la llengua en el Consell de Ministres", ha criticat Rajoy.

 

 

Foto principal: El president del PP Pablo Casado i l'expresident del govern Mariano Rajoy, durant la clausura del 17 congrés del PP de Galícia, celebrat aquest dissabte, a Santiago de Compostel·la.