El cap del Govern espanyol en funcions i president del PP, Mariano Rajoy, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han acordat aquest dilluns que els equips dels seus respectius partits iniciïn converses per analitzar la situació política i explorar fórmules que permetin que la legislatura arrenqui.

Rajoy i Rivera han arribat a aquest acord en una conversa telefònica que ambdós han mantingut aquest dilluns a la tarda, segons ha informat C's.

Rivera té intenció de fer el mateix amb el PSOE i traslladarà la invitació al líder socialista, Pedro Sánchez quan parli amb ell, previsiblement aquest dilluns o dimarts.

Conversa breu

Durant la xerrada Rajoy-Rivera, que ha estat breu, segons les esmentades fonts, el president del Govern en funcions i el líder del quart partit en representació al Congrés han convingut que les converses s'iniciïn quan acabi la segona ronda de contactes que mantindrà el Rei amb els diversos dirigents polítics.

Aquesta ronda començarà a partir de dimecres vinent, després que Felip VI hagi rebut avui el president del Congrés, Patxi López, encarregat de fer-li arribar el nom dels representants dels diversos partits que acudiran al Palau de la Zarzuela.

Segons C's, Rivera ha traslladat a Rajoy la necessitat de mantenir contactes per contrastar els punts de coincidència i les discrepàncies entre els seus respectius partits.

Rivera ha defensat la necessitat que en aquesta legislatura es duguin a terme les "profundes reformes" que considera que necessita Espanya.