El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha vantat aquest dissabte de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i ha erigit el cap de llista dels populars, Xavier García Albiol, com "un valor segur" pel 21-D.

Així s'ha expressat Rajoy en un míting de precampanya des Mataró, on ha posat en valor que Albiol "ni s'entendrà amb els independentistes ni amb l'extrema esquerra que acudeix al TC perquè no s'apliqui l'article 155 de la Constitució", en referència a Podemos

"La solució a la deriva independentista va començar amb l'activació de l'artícle 155", ha defensat el president espanyol, que ha vaticinat la fi del procés: "El procés ha acabat i ha acabat malament". En aquest sentit, ha assegurat que "en un mes, Catalunya ha tornat a la normalitat, s'ha tornat la serenor a la vida pública i s'han celebrat eleccions autonòmiques democràtiques". 

"El procés ha estat una mentida, una més de les que hem sentit en els últims temps", ha deixat anar Rajoy, que ha centrat gran part del seu discurs en l'economia. Segons Rajoy, el procés ha estat negatiu, però ha promés que si les coses "tornen a la normalitat" l'economia creixerà com abans.

"Aquest no és moment d'ocurrències: és moment de tornar a la normalitat i acabar amb les tensions", ha reivindicat.