Després de l'acte d'aquest diumenge a Madrid, on el Partit Popular (PP) ha reunit a diverses desenes de milers de persones en un acte contra una eventual amnistia pel procés, el polemista de dretes espanyol Federico Jiménez Losantos ha carregat durament contra l'actual cúpula del partit en l'editorial del seu programa de ràdio. Jiménez Losantos ha argumentat que els socialistes no han estat mai font de legitimitat i que el socialisme és "sempre igual" d'ençà que hi ha democràcia a Espanya: "l'assalt al poder judicial, la llei de violència de gènere, la llei de memòria històrica, la Guerra Civil, el sectarisme, i l'ara ens toca a nosaltres"; i el problema de la dreta espanyola, assegura Losantos assenyalant Feijóo i "tots els líders que hem tingut", és que no tenen en compte això, tot al·ludint la "impossibilitat" de pactar amb els socialistes. 

"Allà estan els 'cucos' i els 'semperes' [en referència a la secretària general del PP, Cuca Gamarra, i el portaveu al Congrés, Borja Sémper] fent 'nyinyinyi, ai ai ai' perquè esperen que l'esquerra els legitimi", ha criticat el polemista dretà, tot just llençant un atac contra dos dels principals membres de l'actual cúpula 'popular'. Sobre Sémper, àlies "el calcetinitos", a més, ha dit que és l'únic que no s'ha assabentat que "això dels 'pinganillos' al Congrés no és per glossar la diversitat lingüística d'Espanya, és per enfonsar la llengua espanyola i la idea de nació comuna unida per una llengua", ha exclamat el locutor de ràdio, que ha assegurat que això ho entén qualsevol menys el "tontilón de la banda", amb "complexos".

"No hi ha pacte possible amb el PSOE, només destruir-los"

En aquest sentit, Losantos també ha aprofitat per carregat contra el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en considerar que té "una ànima" que ve d'aquesta generació que "tendeix al pacte". A parer del polemista, ara i des de Javier Fernández, Zapatero i Pedro Sánchez "no hi ha pacte possible" amb el PSOE, només "enfrontament i destruir-los, no guanyar: destruir-los". 

Acte multitudinari contra l'amnistia a Madrid

Les dures crítiques de Losantos arriben tot just l'endemà de l'acte multitudinari organitzat pel PP contra una eventual amnistia pel procés a canvi del suport de Junts a la investidura de Pedro Sánchez i el dia abans del debat d'investidura de Feijóo. El PP va omplir aquest diumenge l’avinguda madrilenya de Felip II amb desenes de milers d'assistents, que van corejar crits de “Puigdemont a presó”. L'acte va comptar amb la presència dels expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy, i de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. Aquesta setmana, a més, Feijóo s'enfronta a una investidura previsiblement fallida per la manca de suports, en tant que només compta amb 172 'sí', a quatre de la majoria absoluta necessària, amb el suport de Vox, Coalició Canària i UPN. El líder popular va intentar la gran coalició, el pacte d'estat entre PP i PSOE, per aconseguir tocar poder, almenys durant dos anys, però, com diu Jiménez Losantos, els socialistes no van obrir la porta a negociar.