L'anunci de la cupaire Anna Gabriel confirmant que demà no es presentarà a declarar davant del Tribunal Suprem ha donat molt de sí a les xarxes socials i també a alguns polítics contraris al procés. N'és el cas del diputat socialista al Congrés José Zaragoza, qui ha ironitzat que Carles Puigdemont és a Waterloo com quan Napoleó Bonaparte va ser derrotat durant la Batalla de Waterloo pel duc de Wellington.

Zaragoza, d'altra banda, ha comparat la situació de Gabriel amb la infanta Cristina, que viu a Ginebra, on hi resideix amb Iñaki Urdangarin per tota la qüestió vinculada amb el cas Nóos. "Encara hi ha classes", ha sentenciat el socialista.

La periodista Pilar Rahola no ha pogut callar en veure-ho i ha volgut rectificar Zaragoza aclarint-li que Puigdemont és com Francesc Ferrer i GuàrdiaFrancesc Macià, mentre que la cupaire ha fet com va fer en el seu moment l'escriptora Mercè Rodoreda.

Ferrer i Guàrdia va marxar a Brussel·les després d'estar uns mesos a la presó acusat de ser còmplice intel·lectual d'un intent d'atemptat contra Alfons XIII, mentre que Macià ho va fer amb Ventura Gassol després de ser condemnats a França pels fets de Prats de Molló, quan va voler fer que la independència de Catalunya fos una realitat.

Rodoreda, de la seva banda, es va exiliar a Suïssa després de passar per França, com va fer molts republicans després que Franco es va imposar al capdavant del lideratge de l'estat espanyol.