Pilar Rahola ha sortit aquest dilluns al pas d'unes polèmiques declaracions de Verónica Fumanal, tertuliana de Madrid col·laboradora del programa Tot es mou de TV3. Fumanal ha insinuat aquesta mateixa tarda que el Consell per la República va manipular el vídeo on se sentien les declaracions del president d'ERC, Oriol Junqueras, a l'acte celebrat dissabte a Perpinyà (Catalunya Nord).

 

Fumanal ha qualificat de "qüestionable" demanar a Junqueras un vídeo, "un home que està complint amb responsabilitat els càrrecs que se li van imputar i una sentència", segons ha definit. "I després barrejar-lo amb imatges de la negociació a Madrid –perquè entenc que el senyor Junqueras no té una taula d'edició a la presó– i que després el xiulin", ha comentat.

"Crec que els que ho van organitzar van posar-hi tota la intencionalitat perquè aquest fos el missatge combinat amb la intervenció de Ponsatí criticant la taula de diàleg", ha afegit acusant el Consell per la República.

Rahola s'ha mostrat molt enfurismada amb aquestes afirmacions i ha sortit a desmentir-les ràpidament. "Estic en condicions de dir que la senyora Verónica Fumanal ha mentit", ha etzibat per començar. Rahola ha assegurat que el Consell per la República va rebre el vídeo de Junqueras "tancat i editat molt poc abans que comencés l'acte". 

"L'organització també va deixar que ERC decidís en quin moment de l'acte sortia el vídeo de Junqueras i els representants d'ERC que eren allà en van ser testimonis perquè va ser Toni Comín qui personalment els va comentar com ho feien", ha revelat l'escriptora.

"El que fa la senyora Fumanal és embrutir la imatge del Consell perquè, al capdavall, al PSOE –al qual ara ella és propera– li era molt incòmode l'acte de Perpinyà", ha acusat Rahola. "Facin crítica, però no menteixin. Això és una mentida i queda desmentida pel mateix Consell", ha sentenciat.