Tot i saber que el Tsunami Democràtic va néixer per liderar i coordinar la resposta a una possible sentència condemnatòria als presos polítics, encara se sap molt poc d'aquesta organització que ja ha rebut l'aval de tots els partits i entitats independentistes.

La periodista i escriptora Pilar Rahola ha donat algun detall més sobre aquesta entitat la nit d'aquest dissabte al Preguntes Freqüents de TV3. Rahola ha explicat que ha tingut l'oportunitat de saber "algunes coses" sobre el Tsunami i que ha rebut "el permís per explicar-les". "Intenten anar amb molta prudència", ha aclarit.

"El Tsunami és una xarxa de persones que venen de llargues militàncies i de molta història en la lluita per aquest país i coordinaran la reacció a la sentència", ha explicat. "Em diuen que tenen l'acord dels tres partits independentistes i les dues entitats civils", ha aclarit. "És una teranyina de persones que concilien la voluntat de resposta a la sentència", ha afegit en aquest aspecte.

Rahola ha advertit que el Tsunami no té ni tindrà ni portaveus ni cares visibles. "Consideren que la força de la resposta i la desobediència tindrà èxit o no en tindrà depenent de la reacció de la gent", ha advertit. Preguntada per les cares tapades Rahola ho ha negat ràpidament: "No, no, no, no. No em consta". Rahola ha justificat que el que no volen és "ser els protagonistes". Sobre la identitat dels seus membres, Rahola ha comentat que no coneix a ningú. Ara bé, també ha avisat: "Potser a alguns els coneixem i no ho sabem".

Pel que fa accions concretes, Rahola ha reconegut no disposar d'aquesta informació: "Són hermètics". L'escriptora, però, sí que ha dit que li han dit que "la gent que tingui ganes de reaccionar a la sentència que es comprin una ràdio a piles de les d'abans (transistor) i si vol una cadireta portable". 

Rahola també ha mostrat en exclusiva un cartell del Tsunami on s'hi pot llegir: 'Quan surti la sentència, mobilització immediata. Tu ets la resposta. Porta provisions'.

cartell tsunami democratic - tv3