La periodista Pilar Rahola ha afirmat al programa de TV3 Tot es mou que ella també té informacions en el sentit de la crònica que ha publicat Jordi Barbeta a El Nacional, i que apunten que en la reunió que va celebrar ahir l'expresident espanyol José María Aznar amb els empresaris del Puente Aéreo va plantejar una "batalla final" contra el sobiranisme. Segons la periodista, els empresaris van quedar "impressionats", pel to "intimidatori" que va exhibir l'expresident espanyol.

"Aznar va plantejar que amb el 155 no n'hi prou", ha assegurat Rahola, i va donar a entendre que ho té pactat amb el PP i Ciutadans.

Segons Rahola, Aznar es va presentar a la reunió com a "ideòleg de la nova Espanya", amb un discurs molt contundent. "Va dir que Pedro Sánchez durarà poc, i que les eleccions faran efectiu l'èxit de la dreta espanyola. També que l'ofensiva de la dreta espanyola és seriosa. Que s'ha acabat el bròquil. I que no n'hi ha prou amb un 155, perquè la gent segueix votant el que vota. Aznar planteja un 155 indefinit, complet, i pràcticament la suspensió de l'autonomia", ha afegit.

Rahola precisa que això significarà desactivar l'escola catalana, TV3 i Catalunya Ràdio, i el control dels Mossos d'Esquadra. "Va ser rotund i potent dient que això s'ha acabat, i va dir que hi haurà sentències molt dures perquè entenguin que l'Estat es defensa davant dels colpistes", ha explicat. "I això sense que en Torra faci res, eh?", ha afegit.