La comunicadora Pilar Rahola ha esclatat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l'ha acusat de voler "jugar", mitjançant la taula de diàleg, amb tots aquells que volen culminar el procés independentista. 

Ho ha fet al programa Preguntes Freqüents de TV3, en un cara a cara amb el politòleg i exdiputat al Parlament de Catalunya dins el grup de Convergència i Unió Roger Montañola.

Durant el debat en el qual també s'han tractat temes com la Diada d'enguany i la situació política del país, Rahola ha defensat que és "una entusiasta d'anar-hi [a la taula]". "Ara, el que no serà és que em prenguin el pèl. És evident que Pedro Sánchez juga amb nosaltres", ha afegit, amb escepticisme. 

 

 

Presència de tots els líders independentistes

D'altra banda, s'ha referit a la trobada com "una taula de negociació d'un conflicte" i, per tant, no és "de govern a govern, per això ja tenim les bilaterals". Precisament per aquest motiu ha defensat que hi haurien d'assistir "els màxims dirigents de l'independentisme". "Jo aventurava que també hauria d'haver-hi algú de la CUP en aquesta taula", ha explicat

 La Diada de 2021

Quant a la valoració de la Diada d'enguany, ha declarat que, tot i que en un principi no hi confiava gaire, s'ha quedat sorpresa per l'èxit de la convocatòria. 

"Jo soc de les que pensava que punxaríem molt. Ens hem quedat tots molt impressionats perquè realment érem una quantitat de gent enorme".

És més, ha resumit tot el moviment amb dues afirmacions: 

La primera, "és la manifestació postcovid més gran de tota Europa". La segona, "no hi ha res a l'estat espanyol, no només a Catalunya, capaç de mobilitzar centenars de milers de persones com ho fa l'independentisme. Ferit, desunit, emprenyat... però hi eren". 

 

 

Qui assistirà a la taula?

Falten pocs dies per a la reunió de la taula de diàleg i encara l'envolten moltes incògnites. Una de les més fonamentals és: qui hi participarà? Per part del govern espanyol Félix Bolaños, ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, ha avançat quins membres de l'Executiu espanyol entomaran el repte.

"Hi haurà la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre d'Universitats, Manuel Castells i jo mateix", ha declarat a elDiario.es.

Però, que farà el president Sánchez? Bolaños ha assegurat que encara no està decidit. El ministre ha considerat que es tracta d'una "decisió que li correspon al president" i ha afirmat que serà el mateix Pedro Sánchez qui la prengui. 

 

Imatge principal: Pilar Rahola al programa Preguntes Freqüents / TV3