Salvador Illa creu que els darrers 10 anys "han estat els pitjors dels últims 300 de la història de Catalunya"Una opinió que ha fet esclatar la periodista Pilar Rahora, la qual, indignada, ha carregat contra el primer secretari recordant-li els nombrosos episodis repressius que ha patit el territori al llarg dels anys. 

Illa parla de "convivència"

A través de la xarxa social de Twitter, Rahola ha fet referència a l'entrevista del socialista al Diari de Girona. En ella, Illa parlava de "passar pàgina" perquè, segons ell, la darrera dècada ha portat "a un empobriment econòmic, a una pèrdua de prestigi institucional, tant a Espanya com a Europa, i ha deteriorat molt la convivència". 

 A més, s'ha mostrat "decebut" amb els 100 primers dies de Govern perquè "no s'han assolit els objectius de combatre la pandèmia i reactivar l'economia". "Ni tan sols s'ha acordat amb els agents econòmics i socials quins són els projectes transformadors per a l'economia", ha criticat.

Però, sens dubte, les declaracions més polèmiques són les que parlen de la història de Catalunya, en les quals ha parlat dels anys marcats pel procés independentistes com si haguessin de ser oblidats. 

 

Salvador Illa en el pleno del Parlament   ACNSalvador Illa a un ple del Parlament / ACN

 

"Milers d'exiliats, empresonats i assassinats"

Per aquest motiu la periodista ha enumerat una sèrie de moments que Illa ha preferit ignorar:

"Intent de destrucció de la identitat i la llengua catalanes. Repressió massiva. Dictadures. Presidents empresonats i un executat. Milers d'exiliats, empresonats i assassinats", ha començat. 

 

Tuit Rahola contra illa 1

Twitter: Pilar Rahola

 

"I el pitjor que li ha passat a Catalunya segons Salvador Illa és que han posat les urnes. Tros d'ase!", ha esclatat. 

Rahola no ha pogut més. En un altre tuit, ha tornat a parlar de la irresponsabilitat per part del líder del PSC: "Insensibilitat aguda? Irresponsabilitat històrica? Inconsciència greu? Maldat insofrible? Imbecil·litat supina? Escolliu. Hi ha per triar". 

 

Tuit Rahola contra illa 2

Twitter: Pilar Rahola

 

Illa no creu en la taula de diàleg

En ser preguntat per la taula de diàleg, Illa ha dit que el que més el preocupa és que "neix coixa" perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els partits independentistes es neguen a seure amb els que pensen que la independència "no és una solució a Catalunya" i que ha "dividit" la solució.

En aquest sentit ha destacat el compromís de la seva formació d'intentar reformar els delictes de sedició i rebel·lió i els indults als líders independentistes. Cosa que ha contraposat amb la negativa que, a parer seu, hi ha per part dels partits independentistes de dialogar.

 

Imatge principal, la periodista Pilar Rahola / E.N.