Nico Salvado, el fundador de la ràdio francesa de Barcelona, Equinox Radio, ha demanat una mediació europea entre Catalunya i Espanya; considera que és "la única solució". 

En un vídeo que ha compartit a Youtube, Salvado explica als seus oients la situació en la que es troba Catalunya actualment i comença parlant sobre la presa de possessió del president Quim Torra, un acte molt diferents a les preses que s'han fet fins al moment: "Normalment la presa de possessió d'un president de la Generalitat és un moment alegre però en aquest cas ha durat només tres minuts".

El fundador de l'emissora exposa el perquè d'aquesta anomalia; "perquè el president Carles Puigdemont és a l'exili i hi ha consellers exiliats i empresonats". En la mateixa línia, Salvado ha volgut recordar que l'article 155 de la Constitució encara està en vigor i que per això "el govern espanyol volia un acte de possessió constitucionalista amb banderes espanyoles i on es jurés lleialtat a la Constitució".

A partir d'aquí, el francès s'aventura a afirmar que la tensió entre Catalunya i Espanya està lluny d'acabar-se perquè s'han restituït consellers que Madrid no volia. A més a més, Nico Salvado ha parlat sobre la "tensió que hi ha a Berlín" després que la justícia belga hagi desestimat les euroordres contra els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig: "la justícia alemanya només té dues opcions: fer com Bèlgica o tornar el president a Espanya". Ara bé, si s'extradeix Puigdemont el periodista vaticina "moltes manifestacions i més si acaba a la presó".

Finalment, el periodista d'Equinox Radio apel·la Europa perquè sigui una mediadora entre les dues parts: "si no es fa així el conflicte s'eternitzarà".