El president català electe, Quim Torra, anirà a visitar els presos polítics previsiblement aquesta mateixa setmana per traslladar-los tot el seu suport com a nou líder de la Generalitat, i després farà el mateix amb tots els exiliats.

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha detallat que s'ha donat d'alta al Col·legi d'Advocats per poder tenir més facilitats a l'hora d'accedir a les presons.

"Avui vaig a Berlín, a veure Carles Puigdemont, i després vull anar a parlar amb els presos polítics, intentant que sigui aquesta setmana; també vull anar a veure després tots els exiliats", ha detallat Torra.

Sobre la seva visita a Berlín d'aquest dimarts, ha detallat que és per "coordinar l'estratègia a seguir" amb Puigdemont i per abordar la configuració del nou Govern amb ell abans de fer-ho amb ERC. "Em sembla molt normal que, una vegada elegit, vagi a parlar amb el president legítim i a coordinar l'estratègia a partir d'ara", ha precisat.

I de la mateixa manera vol anar a veure els presos, que ha definit com a "ostatges" de l'Estat, així com els sobiranistes encausats que són a l'estranger. Torra ja va ser fa unes setmanes a les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco, però ara vol fer-ho en la seva "condició de president: tots aquests gestos són molt importants".

Visitarà cada setmana una escola

El president Quim Torra també s'ha proposat reunir-se amb els professors i famílies de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) i visitar cada setmana una escola catalana.

"La comunitat educativa serà una prioritat i em tindrà al seu costat per al que necessiti, la meva dona és mestra i si alguna cosa vull preservar per damunt de tot és l'escola catalana, que és clau per al futur", ha afegit.