El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat novament recurs contra l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos polítics dels edificis oficials.

A les 15.00 hores d'avui divendres ha finalitzat el termini donat per la Junta Electoral Central per retirar els llaços grocs i altres símbols "partidistes", que de fet ja no són presents als principals edificis de la Generalitat ya que han sido retirados a lo largo de la mañana.

Amb tot Torra ha presentat un recurs en el que sol·licita la suspensió de l'ordre, doncs considera que la JEC no és competent per donar-la, i a més recalca en l'escrit que la prohibició de missatges de signe polític afecta la llibertat d'expressió. 

Fonts de la Generalitat han assegurat que ni el presidnet Torra ni el Govern han donat instruccions de retirar els llaços, sinó que el secretari de l'executiu, Víctor Cullell, s'ha limitat a traslladar l'ordre de la JEC a cada departament.

Al Palau de la Generalitat ja es va retirar el passat 27 de setembre - en aquell cas per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya- el cartell del balcó a favor dels "presos polítics i exiliats" i el llaç groc, que van ser substituïts per una pancarta que reivindica el "dret a la llibertat d'opinió i expressió".

La Delegació del govern espanyol, pendent

A partir d'aquest moment, la Delegació del govern espanyol a Catalunya estarà pendent del que li demani la Junta Electoral, ja que li podria requerir informació sobre si efectivament s'han retirat les pancartes i símbols "partidistes" dins el termini.

Si es constata que s'ha complert amb l'ordre, l'assumpte quedarà tancat, però en cas contrari, la Junta haurà d'adoptar una decisió després de recollir les dades que li faciliti la Delegació.